Dodela podsticajnih sredstva za opremu sistema za navodnjavanje

Bez autora
Mar 10 2014

Sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda će u toku naredne nedelje raspisati konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva za 2014. godinu. Konkurs, koji će biti objavljen u dnevnim novinama, kao i na sajtu grada Beograda, a biće otvoren do kraja aprila, kako bi poljoprivrednici što ranije uspeli da pribave neophodnu opremu i spremno dočekali letnje temperature. Podsticajna sredstva su planirana za nabavku i postavljanja opreme (sistema za navodnjavanje i plastenika sa sistemom za navodnjavanje). Kako pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti svako fizičko lice, nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, sekretarijat apeluje da se poljoprivrednici koji do sada nisu obnovili registraciju ili prvi put to rade učine to do roka koji je propisalo Ministarstvo poljoprivrede.

Dodela podsticajnih sredstva za opremu sistema za navodnjavanjeSekretarijat za poljoprivredu grada Beograda će u toku naredne nedelje raspisati konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva za 2014. godinu.

Konkurs, koji će biti objavljen u dnevnim novinama, kao i na sajtu grada Beograda, a biće otvoren do kraja aprila, kako bi poljoprivrednici što ranije uspeli da pribave neophodnu opremu i spremno dočekali letnje temperature.

Podsticajna sredstva su planirana za nabavku i postavljanja opreme (sistema za navodnjavanje i plastenika sa sistemom za navodnjavanje). Kako pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti svako fizičko lice, nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, sekretarijat apeluje da se poljoprivrednici koji do sada nisu obnovili registraciju ili prvi put to rade učine to do roka koji je propisalo Ministarstvo poljoprivrede, rekao je Ivan Sočo, gradski sekretar za poljoprivredu.

On je naglasio da sekretarijat ovom prilikom obaveštava buduće korisnike podsticajnih srestava da počnu da isptituju tržište, ponudu opreme i izaberu najpovoljnijeg dobavljača od koga će nabaviti željenu opremu, a čiju će cenu grad pokriti sa čak 65 odsto vrednosti.

Privremeni organ grada Beograda doneo je Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Beograda za 2014. godinu Zaključkom o davanju saglasnosti Sekretarijatu za poljoprivredu za pokretanje postupka dodele podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva, i pokretanje postupka za realizaciju projekta veštačkog osemenjavanja plotkinja na teritoriji grada Beograda za 2014. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik