Dugovi raskidaju koncesiju za zemljište

Bez autora
Jun 24 2014

Veliki broj koncesionara, koji koriste poljoprivredno zemljište u RS, ne plaća koncesionu naknadu, što predstavlja težu povredu ugovorne obaveze i razlog za pokretanje postupka raskida ugovora. U izvještaju o radu Komisije za koncesije RS za prošlu godinu navedeno je da pojedini koncesionari koji koriste poljoprivredno zemljište nisu uplaćivali koncesiju u 2013. godini. Među njima su "Kujan" iz Mostara, "Klaonica i prerada mesa" iz Sokoca, "Farmland" iz Nove Topole, "Domatra" Trnjaci, "Tamaris kompani" Banjaluka, "Poljotemik" Srbac, "San" i PD "Semberija" iz Bijeljine. Tu su i koncesionari "Voćar-komerc", "Maljčić", "Voćar - Bistrica" iz Gradiške, "Kruška - DK" iz Srpca, "Sjemeprom" iz Doboja, "EU Farma naturprodukt" iz Prnjavora i "Ribnjaci Donji Žabar" iz Donjeg Žabara.

Dugovi raskidaju koncesiju za zemljišteVeliki broj koncesionara, koji koriste poljoprivredno zemljište u RS, ne plaća koncesionu naknadu, što predstavlja težu povredu ugovorne obaveze i razlog za pokretanje postupka raskida ugovora.

U izvještaju o radu Komisije za koncesije RS za prošlu godinu navedeno je da pojedini koncesionari koji koriste poljoprivredno zemljište nisu uplaćivali koncesiju u 2013. godini. Među njima su "Kujan" iz Mostara, "Klaonica i prerada mesa" iz Sokoca, "Farmland" iz Nove Topole, "Domatra" Trnjaci, "Tamaris kompani" Banjaluka, "Poljotemik" Srbac, "San" i PD "Semberija" iz Bijeljine. Tu su i koncesionari "Voćar-komerc", "Maljčić", "Voćar - Bistrica" iz Gradiške, "Kruška - DK" iz Srpca, "Sjemeprom" iz Doboja, "EU Farma naturprodukt" iz Prnjavora i "Ribnjaci Donji Žabar" iz Donjeg Žabara.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je predložilo raskid ugovora sa koncesionarima "Kujan" i "Sangrija" iz Mostara, "San" iz Bijeljine, "Kastelina Srpska" iz Modriče, "Sjemeprom" Doboj, "EU Farma naturprodukt" Prnjavor i "Poljotemik" Srbac.

Komisija za koncesije je upozorila i da je jedan broj koncesionara dugo nesolventan, zbog čega im je Poreska uprava blokirala račun. Istakli su da postoji znatan broj slučajeva gdje su bespravni korisnici uzurpirali poljoprivredno zemljište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik