DZS: Povećana proizvodnja svinja, goveda i ovaca

Bez autora
Jun 06 2010

Statistika o stočnoj proizvodnji pokazuje da je u Hrvatskoj prošle godine povećana proizvodnja goveda, svinja i ovaca, dok je zabilježen pad proizvodnje koza i peradi. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, prirast goveda u prošloj je godini u odnosu na godinu prije povećan za osam posto, ili 86.597 tona. Prirast svinja povećan je za 17 posto, a proizvodnja ovaca za 5 posto. Istodobno je prirast koza smanjen za 25 posto, a prirast peradi za 8 posto u odnosu na 2008. godinu. Proizvodnja kravljeg mlijeka lani je iznosila 793,9 milijuna litara i smanjena je prema godini ranije za jedan posto. Smanjena je i proizvodnja ovčjeg mlijeka, za 7 posto, na sedam milijuna litara te kozjeg mlijeka, također za 7 posto, na 12,9 milijuna litara. Satistika bilježi rast proizvodnje vune, za 15 posto, jaja za 2 posto te meda za 5 posto. Tako je lani proizvedeno 2.858 tona meda i 805,16 milijuna komada jaja.

DZS: Povećana proizvodnja svinja, goveda i ovacaStatistika o stočnoj proizvodnji pokazuje da je u Hrvatskoj prošle godine povećana proizvodnja goveda, svinja i ovaca, dok je zabilježen pad proizvodnje koza i peradi.

Po podacima Državnog zavoda za statistiku, prirast goveda u prošloj je godini u odnosu na godinu prije povećan za osam posto, ili 86.597 tona.

Prirast svinja povećan je za 17 posto, a proizvodnja ovaca za 5 posto.

Istodobno je prirast koza smanjen za 25 posto, a prirast peradi za 8 posto u odnosu na 2008. godinu.

Proizvodnja kravljeg mlijeka lani je iznosila 793,9 milijuna litara i smanjena je prema godini ranije za jedan posto.

Smanjena je i proizvodnja ovčjeg mlijeka, za 7 posto, na sedam milijuna litara te kozjeg mlijeka, također za 7 posto, na 12,9 milijuna litara.

Satistika bilježi rast proizvodnje vune, za 15 posto, jaja za 2 posto te meda za 5 posto.

Tako je lani proizvedeno 2.858 tona meda i 805,16 milijuna komada jaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik