Gotova registracija gazdinstava

Bez autora
Apr 15 2010

Produženi rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji ističe danas, a prema najavama Ministarstva poljoprivrede, neće biti naknadnih rokova. Sam proces registracije i obnove registracije gazdinstava je pojednostavljen, pa će registrovana poljoprivredna gazdinstva od 2010. godine prijavljivati samo grupe poljoprivrednih kultura koje sade, odnosno seju. Od 2011. godine poljoprivrednici će vršiti obnovu registracije svog gazdinstva samo ako imaju neke promene. Ukoliko gazdinstva nemaju nikakvu promenu u toku prethodne godine, od 2011. godine neće više morati da dolaze u Upravu za Trezor, kao što je bio slučaj prethodnih godina. Rok za upis novih poljoprivrednih gazdinstava ili obnovu registracije već postojećih prvobitno je bio 31. mart, a jedan od osnovnih razloga za njegovo produžavanje je želja poljoprivrednika da regulišu svoje obaveze prema fondu za penzio i invalidsko osiguranje (PIO) kako bi imali pravo na subvencije.

Gotova registracija gazdinstavaProduženi rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji ističe danas, a prema najavama Ministarstva poljoprivrede, neće biti naknadnih rokova.

Sam proces registracije i obnove registracije gazdinstava je pojednostavljen, pa će registrovana poljoprivredna gazdinstva od 2010. godine prijavljivati samo grupe poljoprivrednih kultura koje sade, odnosno seju. Od 2011. godine poljoprivrednici će vršiti obnovu registracije svog gazdinstva samo ako imaju neke promene.

Ukoliko gazdinstva nemaju nikakvu promenu u toku prethodne godine, od 2011. godine neće više morati da dolaze u Upravu za Trezor, kao što je bio slučaj prethodnih godina.

Rok za upis novih poljoprivrednih gazdinstava ili obnovu registracije već postojećih prvobitno je bio 31. mart, a kako je Ministarstvo poljoprivrede ranije saopštilo, jedan od osnovnih razloga za njegovo produžavanje je želja poljoprivrednika da regulišu svoje obaveze prema fondu za penzio i invalidsko osiguranje (PIO) kako bi imali pravo na subvencije.

Kako je navedeno, u mnogim opštinama poljoprivrednici su takodje imali problema sa dobijanjem izvoda iz katastra zbog štrajka koji je bio u Geodetskom zavodu.

Rok za izmirivanje obaveza prema PIO fondu za 2009. godinu je 30. april 2010, a svi oni koji ne izmire obaveze do navedenog datuma, neće moći da ostvare pravo na podsticajna sredstva Ministarstva poljoprivrede. Ovo se odnosi samo na one subvencije u kojima je propisana obaveza izmirivanja obaveza prema PIO fondu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik