HAMAG financira poljoprivrednike sa 6,7 milijuna eura

Bez autora
Apr 14 2024

Iz HAMAG-BICRO-a su najavili da od 12. travnja kreće zaprimanje zahtjeva za nove zajmove za obrtna sredstva financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, pri čemu maksimalni iznos zajma iznosi 25 tisuća eura uz kamatnu stopu od 0,5 posto. Predviđena alokacija za ovu godinu je 6,7 milijuna eura.

Novi financijski instrument “Obrtna sredstva SP ZPP” poljoprivrednicima na raspolaganje stavlja HAMAG BICRO u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede. Agencija će subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom i prerađivačkom sektoru izravno odobravati zajmove za financiranje obrtnih sredstava u skladu s uvjetima Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Zaprimanje zahtjeva kreće u petak, 12. travnja u 12 sati putem obrasca na službenim internetskim stranicama Agencije, a namjena je financiranje obrtnih sredstava, odnosno financiranje troškova redovnog poslovanja, poput pripreme sjetve, proizvodnja, sirovine i materijali… “Cilj tih financijskih instrumenata je povećanje dostupnosti zajmova subjektima malog gospodarstva, uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja”, navodi se u priopćenju.

Predviđena alokacija raspodijeljena je prema vrstama intervencija, to jest vrstama ulaganja pa tako na potpore za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju otpada 4,7 milijuna eura, a za potpore za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda te za razvoj poslovanja u ruralnim područjima po milijun eura. “Zahtjevi za pojedinu vrstu intervencije zaprimat će se do iskorištenja predviđene alokacije za tu vrstu intervencije”, napominju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik