Japan donira 100 ovaca srebreničkim poljoprivrednicma

Bez autora
May 19 2013

Japanska agencija za međunarodni razvoj (JICA) obezbijedila je sredstva za nabavku 100 ovaca za srebreničke poljoprivrednike koji se žele baviti i stočarstvom. Po pet ovaca dobiće 20 domaćinstava iz gotovo svih mjesnih zajednica, rečeno je u Odjeljenju za privredu opštine Srebrenica. Vrši se nabavka rasne "pramenke" iz okoline Bihaća, uz veterinarske preglede i potrebnu dokumentaciju o njihovom porijeklu i zdravstvenom stanju. JICA već devet godina provodi poljoprivredne projekte i edukuje lokalno stanovništvo da, uz primjenu nauke i japanskih dostignuća i modela u ovoj oblasti, obezbijedi što bolje prinose i zaradu. Uz stručnu teoretsku i praktičnu pomoć, JICA im obezbjeđuje sjemena za sjetvu, poljoprivredne alatke i mehanizaciju, sadnice voća, krave, ovce i pčele.

Japan donira 100 ovaca srebreničkim poljoprivrednicmaJapanska agencija za međunarodni razvoj (JICA) obezbijedila je sredstva za nabavku 100 ovaca za srebreničke poljoprivrednike koji se žele baviti i stočarstvom. Po pet ovaca dobiće 20 domaćinstava iz gotovo svih mjesnih zajednica, rečeno je u Odjeljenju za privredu opštine Srebrenica, prenosi Srna.

Vrši se nabavka rasne "pramenke" iz okoline Bihaća, uz veterinarske preglede i potrebnu dokumentaciju o njihovom porijeklu i zdravstvenom stanju.

JICA već devet godina provodi poljoprivredne projekte i edukuje lokalno stanovništvo da, uz primjenu nauke i japanskih dostignuća i modela u ovoj oblasti, obezbijedi što bolje prinose i zaradu.

Uz stručnu teoretsku i praktičnu pomoć, JICA im obezbjeđuje sjemena za sjetvu, poljoprivredne alatke i mehanizaciju, sadnice voća, krave, ovce i pčele.

Realizacijom ovih projekata Japanci nastoje omogućiti razvoj poljoprivrede i time održivost povratka, kao i ostanak stanovništva na svojim seoskim imanjima.

Nastojanja su i da se stvore uslovi da, zajednički realizujući poljoprivredne i infrastrukturne projekte, Srbi i Bošnjaci izgrađuju međusobno povjerenje i da to dovede do pomirenja i suživota među pripadnicima dva naroda koji žive na ovom području.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik