Konkurs za podršku razvoju sela

Bez autora
Apr 15 2010

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs za podršku ruralnom razvoju kroz investicije u poljoprivredna gazdinstva za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja za 2010. Podsticaji se mogu koristiti za nabavku novih traktora i širokozahvatne mehanizacije za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja, nabavku nove opreme za utvrđivanje kvaliteta zrnastih proizvoda i investicije za gradnju i opremanje objekata za skladištenje i klasiranje poljoprivrednih proizvoda. Pravo na korišćenje podsticaja imaju fizička lica, nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, udruženja poljoprivrednika i pravna lica. Za investicije u okviru podsticaja za nabavku novih traktora i širokozahvatne mehanizacije za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja vraćanje sredstava je 30 odsto vrednosti investicije bez poreza na dodatu vrednost, odnosno 40 odsto ako su nosioci poljoprivrednog gazdinstva osobe mlađe od 40 godina, žene, s prebivalištem u marginalnom području i za poljoprivredna gazdinstva na Kosovu.

Konkurs za podršku razvoju selaMinistarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs za podršku ruralnom razvoju kroz investicije u poljoprivredna gazdinstva za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja za 2010.

Podsticaji se mogu koristiti za nabavku novih traktora i širokozahvatne mehanizacije za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja, nabavku nove opreme za utvrđivanje kvaliteta zrnastih proizvoda i investicije za gradnju i opremanje objekata za skladištenje i klasiranje poljoprivrednih proizvoda.

Pravo na korišćenje podsticaja imaju fizička lica, nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, udruženja poljoprivrednika i pravna lica.

Za investicije u okviru podsticaja za nabavku novih traktora i širokozahvatne mehanizacije za proizvodnju povrća, žitarica i industrijskog bilja vraćanje sredstava je 30 odsto vrednosti investicije bez poreza na dodatu vrednost, odnosno 40 odsto ako su nosioci poljoprivrednog gazdinstva osobe mlađe od 40 godina, žene, s prebivalištem u marginalnom području i za poljoprivredna gazdinstva na Kosovu.

Za investicije u okviru podsticaja za nabavku opreme za utvrđivanje kvaliteta zrnastih proizvoda i investicije u okviru podsticaja za gradnju i opremanje objekata za skladištenje i klasiranje poljoprivrednih proizvoda i investicije vraćanje sredstava je 40 odsto vrednosti ulaganja bez PDV-a.

Podsticaji za nabavku traktora za ratarstvo su do 2,5 miliona dinara, pneumatske sijalice do dva miliona dinara, vučene prskalice do 1,2 miliona dinara i tifona za navodnjavanje do milion dinara.

S do dva miliona dinara podsticaće se nabavka opreme za utvrđivanje kvaliteta zrnastih proizvoda i oprema za pranje, kalibriranje, klasiranje, poliranje i pakovanje voća i povrća i uređaji za opremanje hladnjača.

Investicije u gradnju metalnih silosa podstiču se s do 10 miliona dinara, a gradnja hladnjača s do 30 miliona dinara.

Sadržaj konkursa može se videti na http://www.minpolj.gov.rs/download/konkurs15.04.2010f.pdf

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik