Kuvajtski razvojni fond: Srbiji novi kredit za navodnjavanje

Bez autora
Jun 11 2013

Ambasador Kuvajta Favzi Abdulaziz Ahmad el Džesem izjavio je juče u Kruševcu da će Kuvajtski razvojni fond iduće godine odobriti Srbiji novi kredit za navodnjavanje. Prethodno je potpisan sporazum o kreditu između Kuvajtskog razvojnog fonda i Vlade Srbije u iznosu od 25 miliona evra za izgradnju Prokopa. Kuvajta pokušava da radi na poboljšanju ekonomskih odnosa dve zemlje. Ambasador Kuvajta Favzi Abdulaziz Ahmad el Džesem sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem razgovarao o tome da Srbiju uskoro posete biznismeni, trgovci i mediji iz Kuvajta, kako bi se lično uverili i prikazali potencijale. Ahmad el Džesem je pozvao firme iz Kruševca da se obrate ambasadi Kuvajta u Beogradu, ukoliko smatraju da postoji mogućnost za saradnju i istakao da će ambasada napraviti dalje kontakte sa Privrednom komorom Kuvajta.

Kuvajtski razvojni fond: Srbiji novi kredit za navodnjavanjeAmbasador Kuvajta Favzi Abdulaziz Ahmad el Džesem izjavio je juče u Kruševcu da će Kuvajtski razvojni fond iduće godine odobriti Srbiji novi kredit za navodnjavanje.

Prethodno je potpisan sporazum o kreditu između Kuvajtskog razvojnog fonda i Vlade Srbije u iznosu od 25 miliona evra za izgradnju Prokopa.

Kuvajta pokušava da radi na poboljšanju ekonomskih odnosa dve zemlje. Ambasador Kuvajta Favzi Abdulaziz Ahmad el Džesem sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem razgovarao o tome da Srbiju uskoro posete biznismeni, trgovci i mediji iz Kuvajta, kako bi se lično uverili i prikazali potencijale.

Ahmad el Džesem je pozvao firme iz Kruševca da se obrate ambasadi Kuvajta u Beogradu, ukoliko smatraju da postoji mogućnost za saradnju i istakao da će ambasada napraviti dalje kontakte sa Privrednom komorom Kuvajta.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je sa ambasadorom Kuvajta obišao Fabriku ulja, Fabriku maziva i Ribarsku banju rekao je na konferenciji za novinare da taj grad ima veliku šansu u banjskom turizmu, kao i da Kruševac traži partnere sa kojim bi se na obostranu korist unapredila proizvodnja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik