MK grupa otvara novi silos u Ukrajini

MK grupa će ove godine otvoriti još jedan silos u Ukrajini, vrednosti 15 miliona dolara. Drugi silos kapaciteta 40.000 tona samo je nastavak ulaganja u poljoprivredu Ukrajine. MK Grupa je do sada u Ukrajini uložila više od 50 miliona dolara i svake godine ta grupacija beleži rast. Sporazum o spoljnotrgovinskoj saradnji Srbije i Ukrajine, koji bi trebalo da bude potpisan do kraja godine, značajno će doprineti povećanju trgovinske razmene dve zemlje. Srbija je mala zemlja, potrebno joj je da povećava izvoz, domaća potrošnja nije toliko velika i jedan ovakav sporazum praktično je izlaz u svet.

MK grupa otvara novi silos u UkrajiniMK grupa će ove godine otvoriti još jedan silos u Ukrajini, vrednosti 15 miliona dolara, najavio je danas predsednik MK grupe Miodrag Kostić.

On je novinarima, u pauzi poslovnog foruma Srbije i Ukrajine, kazao da je drugi silos kapaciteta 40.000 tona samo nastavak ulaganja u poljoprivredu Ukrajine.

Kostić je naveo da je MK Grupa do sada u Ukrajini uložila više od 50 miliona dolara i da svake godine ta grupacija beleži rast.

Predsednik MK Grupe naglasio je da će sporazum o spoljnotrgovinskoj saradnji Srbije i Ukrajine, koji bi trebalo da bude potpisan do kraja godine, značajno doprineti povećanju trgovinske razmene dve zemlje.

"Srbija je mala zemlja, potrebno joj je da povećava izvoz, domaća potrošnja nije toliko velika i nama je jedan ovakav sporazum praktično izlaz u svet", rekao je Kostić.

On je objasnio da je danas teško prodati robu u Americi, Singapuru i drugim razvijenim zemljama.

"Iako je Srbija na sličnom nivou razvoja sa Ukrajinom, naša potrošnja pada 15 odsto, a njihova raste 15 odsto, pa je trgovinska razmena sa takvom zemljom velika šansa za Srbiju", naveo je Kostić.

Prvi silos, u koji je uloženo 20 miliona dolara, kapaciteta 113.000 tona žitarica, MK grupa otvorila je u Ukrajini novembra 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik