MK Grupa postala većinski vlasnik "Viktorije" sa 67 odsto akcija

Bez autora
Jun 17 2020

Kompanija MK Grup završila je proces kupovine 67 odsto akcija Viktorija grupe, jedne od najvećih agrobiznis kompanija u Srbiji.

Integracijom kompanija članica Viktorija grupe: Sojaprotein, Viktorija Oil, Viktorika lodžistik, Luka Bačka Palanka i VZS Stočna hrana, MK Grup je stekla status većinskog vlasnika dok dosadašnji akcionari, Milija Babović i kompanija Apsara Limited, ostaju manjinski vlasnici.

Finansijski direktor MK Grup Andrija Vuković istakao je da će bogato iskustvo, stabilnost poslovanja i strateška usmerenost MK Grupe ka implementiranju najnovijih trendova u poljoprivredi doprineti daljem jačanju i rastu Viktorija grupe.

Proizvodi od soje i suncokreta Viktorija grupe izvoze se u preko 60 zemalja sveta, navedeno je u saopštenju MK Grupe.

"Ponosan sam na menadžment MK Grupe i na energiju koju su uložili u komplikovan proces akvizicije. Svesni smo značaja sinergije kapaciteta i iskustva MK Grupe i Viktorija Grupe i radujemo se budućim poslovnim poduhvatima. Srpski poljoprivrednici će i dalje u nama imati pouzdanog partnera, spremnog da uloži znanje i sredstva, da bi obezbedio plasman domaćih proizvoda na svetska tržišta", naveo je Vuković.
Benefit od integracije

Izvršni direktor Viktorija Grupe, Stefan Babović, naglasio je da integracija ove kompanije u sastav MK Grupe može da donese samo benefit i zaposlenima i agrosektoru u Srbiji, ali i šire.

"Nastavljamo dosadašnju saradnju sa našim partnerima i kooperantima. Izuzetno mi je drago što je proces akvizicije završen i što ćemo u narednom periodu moći da se koncentrišemo na dalje usavršavanje poslovnih performansi, uz veliku pomoć regionalnog lidera kakva je MK Grupa", naveo je Babović.

Viktorija Grup sarađuje sa preko 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a njeni proizvodi od soje i suncokreta mogu da se nađu u preko 60 zemalja širom sveta, od čega čak 80 odsto odlazi na tržište Evropske unije.

Kompanija MK Grup, sa 35 godina poslovanja u agraru, izrasla je u najveću vertikalno integrisanu kompaniju u tom sektoru u Srbiji i jednu od najvećih u ovom delu jugoistočne Evrope.

Obrađuje 20.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik