Monstat: Počinje poljoprivredni popis

Bez autora
Jun 06 2010

Ovog vikenda realizuje se dvodnevna instruktaža za popisivače u projektu "Popis poljoprivrede 2010". Ovim činom Monstat je ušao u posljednju fazu priprema za realizaciju projekta "Popis poljoprivrede 2010" koji će se realizovati od 7. do 21. juna. Obuka učesnika popisa vrši se u cilju obezbjeđivanja jedinstvenog postupanja u tumačenju i primjeni metodologije i uputstava za popis poljoprivrede, a izvodi se na instruktažama kojima je cilj da se svi učesnici u dovoljnoj mjeri osposobe za izvršenje propisanih zadataka u Popisu. Instruktaže za popisivače, u svim gradovima u Crnoj Gori, drže opštinski instruktori. Tokom trajanja Popisa poljoprivrede, sva domaćinstva u Crnoj Gori će obići naši akreditovani popisivači, koji će se predstaviti sa ovjerenim i potpisanim ovlašćenjima organizatora Popisa i upitnicima. Osnovni rezultati Popisa će biti podaci o: zemljišnom fondu, stočnom fondu, poljoprivrednoj proizvodnji, poljoprivrednim objektima u gazdinstvu, agrotehničkim mjerama, poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi, organskoj poljoprivredi i licima koja učestvuju u poljoprivrednoj proizvodnji.

Monstat: Počinje poljoprivredni popisOvog vikenda realizuje se dvodnevna instruktaža za popisivače u projektu "Popis poljoprivrede 2010", saopšteno je iz Monstata.

Ovim činom Monstat je ušao u posljednju fazu priprema za realizaciju projekta "Popis poljoprivrede 2010" koji će se realizovati od 7. do 21. juna. Obuka učesnika popisa vrši se u cilju obezbjeđivanja jedinstvenog postupanja u tumačenju i primjeni metodologije i uputstava za popis poljoprivrede, a izvodi se na instruktažama kojima je cilj da se svi učesnici u dovoljnoj mjeri osposobe za izvršenje propisanih zadataka u Popisu.

Instruktaže za popisivače, u svim gradovima u Crnoj Gori, drže opštinski instruktori. Tokom trajanja Popisa poljoprivrede, sva domaćinstva u Crnoj Gori će obići naši akreditovani popisivači, koji će se predstaviti sa ovjerenim i potpisanim ovlašćenjima organizatora Popisa i upitnicima. Osnovni rezultati Popisa će biti podaci o: zemljišnom fondu, stočnom fondu, poljoprivrednoj proizvodnji, poljoprivrednim objektima u gazdinstvu, agrotehničkim mjerama, poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi, organskoj poljoprivredi i licima koja učestvuju u poljoprivrednoj proizvodnji.

Potrebno je da svi odgovorimo kvalitetno i pažljivo na upitnike koji će se koristiti isključivo u statističke svrhe. Osim što je od nacionalnog interesa, Popis poljoprivrede je obaveza svake članice EU, a Crna Gora je država koja pretednuje da to postane, saopštio je Radomir Đurović, direktor Monstata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik