Monstat: Ušli u posljednju fazu priprema za Popis poljoprivrede

Bez autora
May 17 2010

Monstat je, nakon dvodnevne Instruktaže za državne instruktore, ušao u poslednju fazu priprema za realizaciju projekta Popis poljoprivrede 2010, koji bi trebalo da bude održan od 7. do 21. juna. Obuka učesnika Popisa, koja se realizuje kroz instruktaže, trebalo bi da obezbijedi jedinstven postup u tumačenju i primjeni metodologije i uputstava za taj projekat. Učesnici bi kroz instruktaže, od kojih je posljednja realizovana za vikend, trebalo da se u dovoljnoj mjeri osposobe za obavljanje određenih zadataka tokom Popisa. Instruktaže, u zavisnosti od učesnika, realizuju se na nekoliko nivoa i najavio one za opštinske instruktore, popisivače i kontrolore. Tokom Popisa sva domaćinstva u Crnoj Gori obići će akreditovani popisivači, koji bi, između ostalog, trebalo da prikupe osnovne podatke o zemljišnom i stočnom fondu, poljoprivrednoj proizvodnji i objektima u gazdinstvu, agrotehničkim mjerama, mehanizaciji i opremi, organskoj poljoprivredi i učesnicima u procesu proizvodnje.

Monstat: Ušli u posljednju fazu priprema za Popis poljoprivredeMonstat je, nakon dvodnevne Instruktaže za državne instruktore, ušao u poslednju fazu priprema za realizaciju projekta Popis poljoprivrede 2010, koji bi trebalo da bude održan od 7. do 21. juna, saopšteno je danas iz te institucije.

Direktor Monstata, Radomir Đurović, objasnio je da bi obuka učesnika Popisa, koja se realizuje kroz instruktaže, trebalo bi da obezbijedi jedinstven postup u tumačenju i primjeni metodologije i uputstava za taj projekat.

"Učesnici bi kroz instruktaže, od kojih je posljednja realizovana za vikend, trebalo da se u dovoljnoj mjeri osposobe za obavljanje određenih zadataka tokom Popisa", rekao je Đurović.

On je dodao da se instruktaže, u zavisnosti od učesnika, realizuju na nekoliko nivoa i najavio one za opštinske instruktore, popisivače i kontrolore.

Đurović je kazao da će tokom Popisa sva domaćinstva u Crnoj Gori obići akreditovani popisivači, koji bi, između ostalog, trebalo da prikupe osnovne podatke o zemljišnom i stočnom fondu, poljoprivrednoj proizvodnji i objektima u gazdinstvu, agrotehničkim mjerama, mehanizaciji i opremi, organskoj poljoprivredi i učesnicima u procesu proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik