Nove mere agrarne politike predstavljene u Zrenjaninu

Bez autora
May 16 2013

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Senad Mahmutović održao je danas u Zrenjaninu prezentaciju Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju za savetodavce poljoprivrednih stručnih službi koji dolaze sa područja Bačke i Banata.Prezentacija je organizovana u okviru kampanje resornog ministarstva, koja se realizuje uz podršku Svetske banke, kako bi se pravilnici, mere podrške i novi zakon približili krajnjim korisnicima i sprovodili u punom kapacitetu.

Nove mere agrarne politike predstavljene u ZrenjaninuDržavni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Senad Mahmutović održao je danas u Zrenjaninu prezentaciju Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju za savetodavce poljoprivrednih stručnih službi koji dolaze sa područja Bačke i Banata.

Prezentacija je organizovana u okviru kampanje resornog ministarstva, koja se realizuje uz podršku Svetske banke, kako bi se pravilnici, mere podrške i novi zakon približili krajnjim korisnicima i sprovodili u punom kapacitetu.

Do sada su prezentacije održane na Zlatiboru, u Kragujevcu, Novom Sadu i Zrenjaninu u cilju unapređenja komunikacije sa poljoprivrednicima i poljoprivrednim organizacijama, kao i sa pratećim savetodavnim službama na teritoriji Srbije.

Mere moraju biti dostupne i pravovremeno plasirane korisnicima u vidu informacije, kako bi oni bili upoznati sa onim čime u toku ove godine raspolažu.

Resorno ministarstvo usvojene mere podrške promoviše u svim delovima Srbije i na taj način radi na jačanju i uspostavljanju prave komunikacije sa onima koji imaju direktnu korist od usvojenih mera i agrarne politike koju kreira i sprovodi Vlada Srbije.

Unapređeno znanje o aktuelnim merama podrške doprineće većem broju kvalitetnih prijava i maksimalnoj iskorišćenosti budžetskih sredstava, a samim tim i promociji poljoprivrede i ruralnog razvoja u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik