Ovogodišnji Sajam poljoprivrede zabeležio rast prihoda

Bez autora
May 29 2013

Ovogodišnji 80. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu uspešno je organizovan, uz veoma dobru saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede Hrvatske, kao zemlje-partnera. Dve zemlje uspešno su organizovale i poslovni forum na kojem su razmenjena iskustva sa kompanijama iz Srbije i Hrvatske.I naredni sajam će biti jako dobar jer će zemlja-partner biti Holandija, koja je Srbiji mnogo pomogla u oblasti uspostavljanja sistema bezbednosti hrane.

Ovogodišnji Sajam poljoprivrede zabeležio rast prihodaPomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Nenad Katanić ocenio je danas da je ovogodišnji 80. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu uspešno organizovan, uz veoma dobru saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede Hrvatske, kao zemlje-partnera.

Katanić je na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati i poslovni efekti ove manifestacije, podsetio na to da su dve zemlje uspešno organizovale poslovni forum na kojem su razmenjena iskustva sa kompanijama iz Srbije i Hrvatske, ali i ocenjeno da je moguće adekvatno i korektno se baviti poljoprivredom u ovom pomalo suženom prostoru.

On je najavio da će i naredni sajam biti jako dobar jer će zemlja-partner biti Holandija, koja je Srbiji mnogo pomogla u oblasti uspostavljanja sistema bezbednosti hrane.

Generalni direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač saopštio je da je na jubilarnom, 80. međunarodnom sajmu poljoprivrede, prodaja izlagačkog prostora i ulaznica bila deset posto veća nego prošle godine. Ove godine ukupno je izdato 35.000 kvadratnih metara otvorenog izlagačkog prostora, 9.500 kvadratnih metara zatvorenog prostora, kao i da je za sedam sajamskih dana prodato ukupno 73.000 ulaznica.

Generalna ocena jeste da je sajam uspeo jer je ostvaren za više od 10 posto veći prihod nego prošle godine, a troškovi su smanjeni za više od 20 posto, što je veliki uspeh.

Međunarodni poljoprivredni sajam ove godine je okupio približno 1.500 izlagača iz više od 60 zemalja, koji su predstavili najnovija dostignuća u oblasti poljoprivredne i proizvodnje u prehrambenoj industriji, poljoprivredne mehanizacije, kao i druge proizvode i usluge u agrobiznisu.

Stočari su na ovogodišnjem sajmu zabeležili dobru prodaju, što se posebno odnosi na prodaju svinja i ovaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik