“PIK Zemun” ponovo počeo da radi

Bez autora
May 10 2010

Preduzeće PIK “Zemun”, koje je više godina bilo na rubu propasti, počelo je uspješno da radi. Uspešan početak rada preduzeće ima da zahvali hitnim merama Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i stručnoj pomoći kolega iz AD “Dragan Marković” iz Obrenovca, Ovih dana uspešno se završava setva na 800 hektara zemljišta kombinata, stoka se dobro hrani, sve više je mleka, urađen je program restrukturiranja i konsolidacije preduzeća i povezivanja staža zaposlenih koji će ovih dana, najverovatnije, dobiti i overene zdravstvene knjižice i konačno, posle godinu dana, isplaćene su tri plate i svi porezi i doprinosi državi. U toku je opšta konsolidacija preduzeća koju će, uz već odobrenih 7,5 miliona dinara, Ministarstvo ekonomije pomoći sa još 22,5 miliona dinara podsticajnih sredstava. Grad Beograd je kombinatu obećao, preko Ministarstva trgovine i Robnih rezervi, pozajmicu od 1.000 tona kukuruza i 50 tona nafte za setvu, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede najavilo je subvenciju od 13,5 miliona dinara...

“PIK Zemun” ponovo počeo da radiPreduzeće PIK “Zemun”, koje je više godina bilo na rubu propasti, počelo je uspješno da radi, izjavio je danas v.d. direktora PIK “Zemun” Boško Rakić.

On je naveo da uspešan početak rada preduzeće ima da zahvali hitnim merama Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i stručnoj pomoći kolega iz AD “Dragan Marković” iz Obrenovca,

“Ovih dana uspešno se završava setva na 800 hektara zemljišta kombinata, stoka se dobro hrani, sve više je mleka, urađen je program restrukturiranja i konsolidacije preduzeća i povezivanja staža zaposlenih koji će ovih dana, najverovatnije, dobiti i overene zdravstvene knjižice i konačno, posle godinu dana, isplaćene su tri plate i svi porezi i doprinosi državi,” istakao je Rakić.

Rakić je naveo da je u toku opšta konsolidacija preduzeća koju će, uz već odobrenih 7,5 miliona dinara, Ministarstvo ekonomije pomoći sa još 22,5 miliona dinara podsticajnih sredstava.

Kako je navedeno u saopštenju iz preduzeća AD “Dragan Marković”, koje učestvuje u restrukturiranju PIK “Zemun”, grad Beograd je kombinatu obećao, preko Ministarstva trgovine i Robnih rezervi, pozajmicu od 1.000 tona kukuruza i 50 tona nafte za setvu, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede najavilo je subvenciju od 13,5 miliona dinara.

Ostaje da se vidi, kako je rekao Rakić, da li će preduzeće “Srbija putevi”, preko Ministarstva infrastrukture, platiti kombinatu za uzetu zemlju, deo duga od 50 miliona dinara, kako bi se iz tih sredstava isplatile zaostale plate sadašnjim i bivšim radnicima PIK “Zemun”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik