Pod kanalima za navodnjavanje 24.000 hektara do 2015.

Bez autora
May 30 2013

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević izjavio je danas da će Srbija do kraja 2014. imati novu mrežu za navodnjavanje na 24.000 hektara, što će se obezbediti novcem Razvojnog fonda Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Do kraja juna očekuje se potpisivanje ugovora s tim fondom koji će u srpsku poljoprivredu uložiti 400 miliona dolara, od čega je polovina namenjena revitalizaciji postojeće kanalske mreže za navodnjavanje i izgradnji nove. Ostatak će biti plasiran kroz povoljne kredite poljoprivrednicima za nabavku mehanizacije, sadni materijal i podizanje višegodišnjih zasada. Radovi na obnovi i izgradnji kanala će početi odmah posle potpisivanja ugovora s predstavnicima UAE.

Pod kanalima za navodnjavanje 24.000 hektara do 2015.Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević izjavio je danas da će Srbija do kraja 2014. imati novu mrežu za navodnjavanje na 24.000 hektara, što će se obezbediti novcem Razvojnog fonda Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Do kraja juna očekuje se potpisivanje ugovora s tim fondom koji će u srpsku poljoprivredu uložiti 400 miliona dolara, od čega je polovina namenjena revitalizaciji postojeće kanalske mreže za navodnjavanje i izgradnji nove. Ostatak će biti plasiran kroz povoljne kredite poljoprivrednicima za nabavku mehanizacije, sadni materijal i podizanje višegodišnjih zasada, rekao je Knežević u Skupštini Srbije na raspravi o rešavanju ekonomske krize u zemlji.

Knežević je naveo da će radovi na obnovi i izgradnji kanala početi odmah posle potpisivanja ugovora s predstavnicima UAE.

On je dodao da je već završena studija izvodljivosti za navodnjavanje 100.000 hektara u naredne tri godine, a formirana je i jedinica za primenu tog projekta koji će biti podržan i sa 20 posto iz domaćeg budžeta.

Prema njegovim rečima, izgradnja kanalske mreže je prioritet i jedan od strateških ciljeva Ministarstva poljoprivrede, jer prognoze predviđaju da će od sledećih pet godina, četiri biti veoma sušne, kao 2012. godina, kazao je Knežević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik