Podnošenje zahteva za regresiranje repromaterijala

Bez autora
Apr 22 2010

Poljoprivredni proizvođači koji su u periodu od 1. februara do 15. aprila 2010. godine obnovili registraciju porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, moći će u Upravi za trezor gde su registrovali gazdinstvo da podnesu zahtev za regresiranje repromaterijala. Zahtevi će se podnositi u dva termina i to od 1. maja do 30. juna 2010. godine i od 1. do 30. septembra 2010. godine. Jedan od osnovnih uslova za ostvarivanje regresa je da poljoprivrednici izmire obaveze prema Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje u visini iznosa za 2009. godinu (osim podnosilaca sa područja Kosova i Metohije i područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi - marginalna područja za površine do 5 ha). Ako žele da ostvare subvencije ministarstva poljoprivrede poslednji rok za izmirivanje ove obaveze je 30. april 2010. godine...

Podnošenje zahteva za regresiranje repromaterijalaPoljoprivredni proizvođači koji su u periodu od 1. februara do 15. aprila 2010. godine obnovili registraciju porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, moći će u Upravi za trezor gde su registrovali gazdinstvo da podnesu zahtev za regresiranje repromaterijala.

Zahtevi će se podnositi u dva termina i to od 1. maja do 30. juna 2010. godine i od 1. do 30. septembra 2010. godine.

Jedan od osnovnih uslova za ostvarivanje regresa je da poljoprivrednici izmire obaveze prema Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje u visini iznosa za 2009. godinu (osim podnosilaca sa područja Kosova i Metohije i područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi - marginalna područja za površine do 5 ha). Ako žele da ostvare subvencije ministarstva poljoprivrede poslednji rok za izmirivanje ove obaveze je 30. april 2010. godine. Ovo je neophodan uslov i u svim drugim uredbama ministarstva koje imaju PIO uslov.

Takođe, obavezno je da uz zahtev podnesu račune kao dokaz da su kupili repromaterijal. U zavisnosti od načina plaćanja ili statusa gazdinstva podnose se različite vrste računa. Oni koji su kupljenu robu platili gotovim novcem podnose fiskalni isečak izdat u periodu od 1. oktobra 2009. do 26. februara 2010. godine. Od 27. februara do 30. septembra uz fiskalni isečak podnose i gotovinski račun koji glasi na ime podnosioca zahteva. Podnosilac zahteva je uvek nosilac poljoprivrednog gazdinstva.

Poljoprivredni proizvođači koji su repromaterijal kupili na odloženo plaćanje, prilažu fiskalni isečak sa naznačenim odloženim plaćanjem i original ili overenu kopiju fakture, odnosno računa, koja glasi na ime podnosioca zahteva, izdate u periodu od 1. oktobra 2009. do 30. septembra 2010. godine.

Poljoprivredni proizvođači koji sklapaju ugovor o zajedničkoj proizvodnji sa organizatorom proizvodnje, kao dokaz za preuzeti repromaterijal prilažu original ili overenu kopiju fakture i otpremnice koje glase na ime podnosioca zahteva, sa naznakom da se radi o kompenzaciji. Pojedini subjekti ova dva dokumenta izdaju kao jedan, račun/otpremnica, koji je takođe prihvatljiv kao dokaz, koji su izdati u periodu od 1. oktobra 2009. do 30. septembra 2010. godine.

Poljoprivredni proizvođači fizička lica koji imaju obavezu plaćanja PDV, mogu da prilože bilo koji od pomenutih računa ili samo račun koji glasi na ime podnosioca zahteva, izdat u periodu od 1. oktobra 2009. do 30. septembra 2010. godine.

Poljoprivredni proizvođači sa područja Kosova i Metohije podnose original račun izdat u periodu od 1. oktobra 2009. do 30. septembra 2010. godine.

Izašlo se u susret i zahtevima poljoprivrednih proizvođača da se uvaže računi od jesenje setve iz prethodne godine, tako da važe računi od 1. oktobra 2009. do 30. septembra 2010. godine. Takođe, uvažavaće se i računi za folijarno mineralno đubrivo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik