Podrška organskoj proizvodnji u okviru projekta "Podrinje"

Bez autora
Feb 03 2013

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović predstavila je u petak projekat “Podrinje” poljoprivrednim proizvođačima organske hrane u Bajinoj Bašti. U okviru “Podrinja” proizvođači poljoprivrednih proizvoda tipičnih za regiju i proizvođači organske hrane će biti podržani raznim projektima. Svake godine u svetu tražnja za organskim proizvodima poveća se za deset posto, pa je u toj oblasti šansa koju je neophodno prepoznati i iskoristiti. Ovaj projekat može da ostvari svoj cilj samo ukoliko se u njegovu realizaciju na aktivan način uključe svi oni na koje se on odnosi. Protokol o saradnji na realizaciji projekta “Podrinje” potpisan je u oktobru prošle godine, a nosioci projekta su Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave Vlade Srbije i Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

Podrška organskoj proizvodnji u okviru projekta "Podrinje"Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović predstavila je u petak projekat “Podrinje” poljoprivrednim proizvođačima organske hrane u Bajinoj Bašti.

Kalanović je na seminaru “Organska proizvodnja hrane” navela da će u okviru “Podrinja” proizvođači poljoprivrednih proizvoda tipičnih za regiju i proizvođači organske hrane biti podržani raznim projektima.

Svake godine u svetu tražnja za organskim proizvodima poveća se za deset posto, pa je u toj oblasti šansa koju je neophodno prepoznati i iskoristiti.

Prema njenim rečima, ovaj projekat može da ostvari svoj cilj samo ukoliko se u njegovu realizaciju na aktivan način uključe svi oni na koje se on odnosi.

Takođe, Kalanović je uputila poziv prisutnima na seminaru da svojim sugestijama i predlozima doprinesu tome da “Podrinje” odgovori na stvarne potrebe ljudi i privrede i ispuni postavljene ciljeve.

Protokol o saradnji na realizaciji projekta “Podrinje” potpisan je u oktobru prošle godine, a nosioci projekta su Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave Vlade Srbije i Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

Projekat, koji će biti realizovan na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, obuhvata osam oblasti – infrastrukturu, poljoprivredu, turizam, energetiku, zaštitu životne sredine, zdravstvo i kulturu, kao i sektor malih i srednjih preduzeća.

U realizaciju projekta uključeno je 25 opština sa obe strane Drine, u kojima živi milion i tri stotine hiljada ljudi, kao i privredne komore – tri iz Srbije i dve iz Republike Srpske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik