Podržan projekt razvoja ruralnog poslovanja

Bez autora
May 21 2014

Vijeće ministara BiH prihvatilo je inicijativu Ministarstvo financija i trezora i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o zajmu između BiH i Fonda za međunarodni razvoj za projekt „Razvoj ruralnog poslovanja“.Cilj projekta je pomoć malim poljoprivrednim proizvođačima (farmerima) u BiH u nastojanju da pređu s proizvodnje za preživljavanje na komercijalno bavljenje poljoprivredom. Očekivani efekti ovog projekta su povećanje za oko 30 posto prosječnih prihoda kućanstava iz poljoprivrednih izvora te povećanje zaposlenosti žena i omladine do 10 posto.

Podržan projekt razvoja ruralnog poslovanjaVijeće ministara BiH prihvatilo je inicijativu Ministarstvo financija i trezora i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o zajmu između BiH i Fonda za međunarodni razvoj za projekt „Razvoj ruralnog poslovanja“...

Cilj projekta je pomoć malim poljoprivrednim proizvođačima (farmerima) u BiH u nastojanju da pređu s proizvodnje za preživljavanje na komercijalno bavljenje poljoprivredom. Očekivani efekti ovog projekta su povećanje za oko 30 posto prosječnih prihoda kućanstava iz poljoprivrednih izvora te povećanje zaposlenosti žena i omladine do 10 posto. 

Vrijednost zajma je 5.350.000 američkih dolara, s alokacijom na Federaciju BiH, otplatom kredita od 25 godina, uključujući pet godina grejs perioda i kamatnom stopom od 3,25 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik