Podsticanje poljoprivredne proizvodnje čačanskog kraja

Bez autora
May 29 2013

Ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević boravio je danas u radnoj poseti Čačku i sastao se sa gradonačelnikom tog grada mr Vojislavom Ilićem, predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača, naučnih institucija i stručnih službi sa kojima je razgovarao o aktuelnoj situaciji u poljoprivredi i podsticanju poljoprivredne proizvodnje čačanskog kraja. Tom prilikom ministar Knežević izjavio je da će Vlada Republike Srbije u saradnji sa lokalnim vlastima, nastaviti da pomaže poljoprivrednu proizvodnju ovog dela Srbije. Uz strateško partnerstvo sa lokalnom samoupravom, resorno ministarstvo će pomoći projekte navodnjavanja značajnih za Čačak, jer će se tako obezbediti zalivanje površine od oko 4.000 hektara. To će biti regulisano programom Republike o navodnjavanju za 2013. i 2014. godinu. Izgradnja distributivnog centra u Lađevcima je takođe, projekat od državnog značaja jer će omogućiti unapređenje poljoprivredne proizvodnje i odraziće se na napredak kompletne privrede u Srbiji.

Podsticanje poljoprivredne proizvodnje čačanskog krajaMinistar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević boravio je danas u radnoj poseti Čačku i sastao se sa gradonačelnikom tog grada mr Vojislavom Ilićem, predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača, naučnih institucija i stručnih službi sa kojima je razgovarao o aktuelnoj situaciji u poljoprivredi i podsticanju poljoprivredne proizvodnje čačanskog kraja.

Tom prilikom ministar Knežević izjavio je da će Vlada Republike Srbije u saradnji sa lokalnim vlastima, nastaviti da pomaže poljoprivrednu proizvodnju ovog dela Srbije. Uz strateško partnerstvo sa lokalnom samoupravom, resorno ministarstvo će pomoći projekte navodnjavanja značajnih za Čačak, jer će se tako obezbediti zalivanje površine od oko 4.000 hektara. To će biti regulisano programom Republike o navodnjavanju za 2013. i 2014. godinu.

Izgradnja distributivnog centra u Lađevcima je takođe, projekat od državnog značaja jer će omogućiti unapređenje poljoprivredne proizvodnje i odraziće se na napredak kompletne privrede u Srbiji, istakao je ministar Knežević.

Tokom radne posete Čačku, ministar Knežević obišao je “Institut za voćarstvo” gde je govoreći o ovom i “Institutu za krompir” u Guči, naglasio da će resorno ministarstvo dati podršku njihovim projektima „kako bi stali na noge“.

Ministar Knežević sastao se danas i sa predstavnicima Udruženja malinara Zapadne Srbije a obišao je i fabriku “Čipsara” gde je sa poljoprivrednicima koji se bave uzgojem krompira razgovarao o unapređenju proizvodnje ove ratarske kulture.

Ministar Knežević je obišao i kanal u blizini reke Morave kao i seosko gazdinstvo Sretena Adžemovića u Preljini koje se uspešno bavi stočarstvom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik