Pokrajinski sekretarijat uručio ugovore korisnicima bespovratnih sredstava

Bez autora
Jun 16 2013

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić, potpisali su i uručili 31 ugovor korisnicima bespovratnih sredstava, koja su u Pokrajinskom sekretarijatu namenjena za navodnjavanje povrtarskih kultura i plantaža voća, odnosno za investiranje u sisteme za navodnjavanje. Sredstva koja je Pokrajinski sekretarijat, preko konkursa, dodelio poljoprivrednicima iznose nešto više od 13,1 milion dinara. Reč je o trećem krugu dodele bespovratnih sredstava, u okviru programa koji je usmeren na unapređivanje sisteme za navodnjavanje u pokrajini, ovoga puta namenjen malim poljoprivrednim proizvođačima - povrtarima i voćarima. Ukupna vrednost sredstava po ovom program iznosi 175 miliona dinara. Poseban kvalitet ovog programa je što je organizovan tako da se ispune slične procedure kakve zahteva i Evropska unija.

Pokrajinski sekretarijat uručio ugovore korisnicima bespovratnih sredstavaPredsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić, potpisali su i uručili 31 ugovor korisnicima bespovratnih sredstava, koja su u Pokrajinskom sekretarijatu namenjena za navodnjavanje povrtarskih kultura i plantaža voća, odnosno za investiranje u sisteme za navodnjavanje.

Sredstva koja je Pokrajinski sekretarijat, preko konkursa, dodelio poljoprivrednicima iznose nešto više od 13,1 milion dinara.

Reč je o trećem krugu dodele bespovratnih sredstava, u okviru programa koji je usmeren na unapređivanje sisteme za navodnjavanje u pokrajini, ovoga puta namenjen malim poljoprivrednim proizvođačima - povrtarima i voćarima. Ukupna vrednost sredstava po ovom program iznosi 175 miliona dinara. Poseban kvalitet ovog programa je što je organizovan tako da se ispune slične procedure kakve zahteva i Evropska unija.

Predsednik Pajtić je istakao da 40 posto bruto društvenog proizvoda koji se proizvede u Vojvodini čine poljoprivredni prehrambeni proizvodi i da je to razlog da Vlada Vojvodine investira u ovu privrednu granu. Zbog toga će se preko sedam milijardi dinara, samo ove godine, investirati u poljoprivredu. Poseban program namenjen je navodnjavanju, odnosno nabavkama sistema za navodnjavanje, koji podrazumeva do 50 posto subvencija bespovratnih sredstava.

Potpredsednik Ješić najavio je i značajne podsticaje, u visini od pet miliona evra, koji će preko Fonda za razvoj AP Vojvodine, ove godine biti namenjeni dugoročnim kreditima u oblasti prerađivačke i poljoprivredne industrije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik