Poljoprivredni inkubatori mogućnost za zapošljavanje mladih

Bez autora
Jun 19 2014

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi otvorili su danas četiri plastenika u Novom Bečeju, postavljena u okviru Programa poljoprivredno-preduzetničkih inkubatora za mlade. Borovčanin je ocenio da ovakvo rešenje, ukoliko obezbedi da mladi kasnije postanu samostalni poljoprivrednici, treba predložiti Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, kako bi taj sistem bio dostupan svim mladima u ruralnim područjima. On je rekao da je cilj ovakvih projekata pružanje pomoći svim mladima u pronalaženju zaposlenja, i dodao da mladim poljoprivrednicima treba obezbediti uslove za to da rade na svojim gazdinstvima, i srazmerno tome i zarade. U okviru programa USAID-a obučeno je više od 60 nezaposlenih mladih, koji su zainteresovani za rad u poljoprivredi, a tokom obuke oni su stekli znanja i veštine neophodne za vođenje poljoprivrednog biznisa i uzgoj visokoprofitabilnih kultura.

Poljoprivredni inkubatori mogućnost za zapošljavanje mladihDržavni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi otvorili su danas četiri plastenika u Novom Bečeju, postavljena u okviru Programa poljoprivredno-preduzetničkih inkubatora za mlade.

Borovčanin je ocenio da ovakvo rešenje, ukoliko obezbedi da mladi kasnije postanu samostalni poljoprivrednici, treba predložiti Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, kako bi taj sistem bio dostupan svim mladima u ruralnim područjima.

On je rekao da je cilj ovakvih projekata pružanje pomoći svim mladima u pronalaženju zaposlenja, i dodao da mladim poljoprivrednicima treba obezbediti uslove za to da rade na svojim gazdinstvima, i srazmerno tome i zarade.

U okviru programa USAID-a obučeno je više od 60 nezaposlenih mladih, koji su zainteresovani za rad u poljoprivredi, a tokom obuke oni su stekli znanja i veštine neophodne za vođenje poljoprivrednog biznisa i uzgoj visokoprofitabilnih kultura.

Najbolji učesnici obuke dobili su priliku da koriste zemljište, prateću infrastrukturu i mentorsku pomoć za počinjanje sopstvenog agrobiznisa u 31 plasteniku postavljenom u Zrenjaninu, Kikindi i u Novom Bečeju, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik