Poljoprivrednici preuzeli 5,1 miliona evra kredita

Bez autora
Apr 18 2010

Prema saopštenju Ministarstva za poljoprivredu, do sada je oko 800 poljoprivrednih proizvođača preuzelo kratkoročne i dugoročne kredite u ukupnom iznosu od 5,1 miliona evra koje subvencioniše ovo ministarstvo. U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa bankama, do sada je Pro Credit banka AD Beograd odobrila 147 zahteva za dugoročne kredite u iznosu od 2,32 miliona evra, koji najčešće podižu radi kupovine kombajna, trakora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata. Takođe je sa prijemom zahteva za dugoročne kredite počela i Credit Agricole banka. Isplata kratkoročnih kredita koju su obavile NLB banka, Credy banka AD Kragujevac, Banca Intesa AD Beograd, Komercijalna banka AD Beograd, Pro Credit banka AD Beograd i UBB AD Beograd iznosi 262,055 miliona evra. Ova sredstva su se najčešće koristila za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i sl.

Poljoprivrednici preuzeli 5,1 miliona evra kreditaPrema saopštenju Ministarstva za poljoprivredu, do sada je oko 800 poljoprivrednih proizvođača preuzelo kratkoročne i dugoročne kredite u ukupnom iznosu od 5,1 miliona evra koje subvencioniše ovo ministarstvo.

U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa bankama, do sada je Pro Credit banka AD Beograd odobrila 147 zahteva za dugoročne kredite u iznosu od 2,32 miliona evra, koji najčešće podižu radi kupovine kombajna, trakora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata. Takođe je sa prijemom zahteva za dugoročne kredite počela i Credit Agricole banka.

Isplata kratkoročnih kredita koju su obavile NLB banka, Credy banka AD Kragujevac, Banca Intesa AD Beograd, Komercijalna banka AD Beograd, Pro Credit banka AD Beograd i UBB AD Beograd iznosi 262,055 miliona evra. Ova sredstva su se najčešće koristila za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i sl.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik