Položen kamen-temeljac za fabriku za preradu voća i povrća

Bez autora
Jun 29 2014

U dobojskom naselju Ševarlije danas je položen kamen-temeljac za izgradnju fabrike za preradu voća i povrća „Bosanka“ u koju će azerbejdžansko preduzeće „Benkons-Bosna“, za realizaciju prve etape izgradnje, uložiti 40.000.000 eura. Direktor preduzeća „Benkons-Bosna“ Elin Zalon rekao je da će po izgradnji u preduzeću biti ukupno zaposleno od 200 do 300 radnika te da, prema dosadašnjem iskustvu, izgradnja ovakvih preduzeća traje do godinu i po dana. Zalon je rekao novinarima da će djelatnosti ove fabrike biti prerada voća i povrća, proizvodnja voćnih sokova i drugih vrsta proizvoda od voća i povrća, te da će preuzeti brend nekadašnjeg giganta „Bosanke“. Gradonačelnik Doboja Obren Petrović izrazio je zahvalnost vlastima Republike Srpske, BiH, Azerbejdžana, te UN za realizaciju ovog projekta.

Položen kamen-temeljac za fabriku za preradu voća i povrćaU dobojskom naselju Ševarlije danas je položen kamen-temeljac za izgradnju fabrike za preradu voća i povrća „Bosanka“ u koju će azerbejdžansko preduzeće „Benkons-Bosna“, za realizaciju prve etape izgradnje, uložiti 40.000.000 eura.

Direktor preduzeća „Benkons-Bosna“ Elin Zalon rekao je da će po izgradnji u preduzeću biti ukupno zaposleno od 200 do 300 radnika te da, prema dosadašnjem iskustvu, izgradnja ovakvih preduzeća traje do godinu i po dana.

Zalon je rekao novinarima da će djelatnosti ove fabrike biti prerada voća i povrća, proizvodnja voćnih sokova i drugih vrsta proizvoda od voća i povrća, te da će preuzeti brend nekadašnjeg giganta „Bosanke“.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović izrazio je zahvalnost vlastima Republike Srpske, BiH, Azerbejdžana, te UN za realizaciju ovog projekta.

Izgradnja ove fabrike označena je kao početak realizacije „Projekta povjerenja“ koji se realizuje uz podršku Vlade Azerbejdžana i UN, uz pomoć sredstava privatne azerbejdžanske kompanije „Benkons grup“.

Vlada Republike Srpske usvojila je u martu informaciju o izgradnji fabrike koja će nositi ime „Bosanka“ i zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da, u saradnji sa nadležnim ministarstvima i gradom Doboj, aktivno učestvuje u izgradnji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik