Pomoć novopazarskim ratarima

Bez autora
Jun 02 2010

Ministar poljoprivrede Saša Dragin podelio je novopazarskim poljoprivrednicima semenski materijal, đubrivo i pesticide. U marginalnim područjima naše zemlje teže se živi od poljorpivrede i zato ministarstvo poljoprivrede kroz program subvencija vodi računa da uslovi za dobijanje subvencija za marginalna područja budu jednostavniji nego u ostalim delovima zemlje. Postoje specifični regioni gde poljprivrednici, i pored podrške države u obliku regresa i subvencija, ipak ne mogu sami da zasnuju proizvodnju, te je iz tog razloga Ministarstvo poljprivrede zajedno sa donatotrirma kao što su "Viktorija grupa", Institut za ratarstvo i povrtarstvo, "Galenika", "Fitofarmacija" i drugi obezbedilo dovoljne količine đubriva, semenskog materijala i pesticida za poljoprivrednike koji ovde rade svoj posao...

Pomoć novopazarskim ratarimaPoljoprivrednicima u Novom Pazaru uručena pomoć u vidu đubriva, semena povrća i pesticida.

Ministarstvo poljoprivrede kroz program subvencija vodi računa da dobijanje pomoći nerazvijenim područjima bude jednostavnije nego do sada, rekao Saša Dragin.

Ministar poljoprivrede Saša Dragin podelio je novopazarskim poljoprivrednicima semenski materijal, đubrivo i pesticide.

Dragin je istakao da se u marginalnim područjima naše zemlje teže živi od poljorpivrede i "zato ministarstvo poljoprivrede kroz program subvencija vodi računa da uslovi za dobijanje subvencija za marginalna područja budu jednostavniji nego u ostalim delovima zemlje".

"Postoje specifični regioni gde poljprivrednici, i pored podrške države u obliku regresa i subvencija, ipak ne mogu sami da zasnuju proizvodnju, te je iz tog razloga Ministarstvo poljprivrede zajedno sa donatotrirma kao što su "Viktorija grupa", Institut za ratarstvo i povrtarstvo, "Galenika", "Fitofarmacija" i drugi obezbedilo dovoljne količine đubriva, semenskog materijala i pesticida za poljoprivrednike koji ovde rade svoj posao", rekao je Dragin.

On je istakao da Ministarstvo poljoprivrede ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i narodnim poslanicima iz ovog kraja kao i sa Unijom poljoprivrednika čiji je predsednik Ismet Sajtarić zahvalio ministru poljoprivrede na donaciji uručenoj poljoprivrednicima novopazarskog kraja.

Gradonačelnik Meho Mahmutović je istakao da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede.

"Ovo je samo jedan od dokaza te saradnje, ali nije prvi put i više puta smo dobijali slične pomoći iz raznih oblasti. Podržali su razne projekte vezane za poljoprivrednu proizvodnju iz našeg kraja. Unija poljoprivrednika će imati stalnog partnera i u Gradskoj upravi i u Ministarstvu poljoprivrede", poručio je Mahmutović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik