Potpisani ugovori o bespovratnim sredstvima za navodnjavanje

Bez autora
Apr 24 2013

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić potpisao je 26 ugovora sa korisnicima bespovratnih sredstava, koja su u Sekretarijatu namenjena za navodnjavanje poljoprivrednih kultura, odnosno investiranje u sisteme za navodnjavanje. Sredstva koja je resorni sekretarijat, putem konkursa, dodelio poljoprivrednicima, iznose blizu 11 miliona dinara. Najviše novca je izdvojeno za kupovinu opreme za navodnjavanje u ratarstvu, dok je ostatak usmeren za navodnjavanje povrtarskih kultura i plantaža voća. Danas su potpisani ugovori sa prvom grupom poljoprivrednika, koji su konkurisali za ova sredstva.

Potpisani ugovori o bespovratnim sredstvima za navodnjavanjePotpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić potpisao je 26 ugovora sa korisnicima bespovratnih sredstava, koja su u Sekretarijatu namenjena za navodnjavanje poljoprivrednih kultura, odnosno investiranje u sisteme za navodnjavanje.

Sredstva koja je resorni sekretarijat, putem konkursa, dodelio poljoprivrednicima, iznose blizu 11 miliona dinara.

Najviše novca je izdvojeno za kupovinu opreme za navodnjavanje u ratarstvu, dok je ostatak usmeren za navodnjavanje povrtarskih kultura i plantaža voća.

Prema rečima potpredsednika Ješića, danas su potpisani ugovori sa prvom grupom poljoprivrednika, koji su konkurisali za ova sredstva. Kako je za ovu namenu predviđeno 175 milona dinara, pokrajinski sekretar Ješić uputio je poziv svim poljoprivrednim proizvođačima iz pokrajine da iskoriste šansu i konkurišu za sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za  poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo radi kupovine potrebne opreme za navodnjavanje. Sredstva se obezbeđuju iz budžeta AP Vojvodine u iznosu do 50 posto od plaćene sume za kupljenu opremu.

Goran Ješić je naglasio da je, uz subvencije pokrajinske administracije, moguće ostvariti glavni cilj da poljoprivredna proizvodnja bude sigurnija, izvesnija, pogotovo kod poljoprivrednih kultura za koje je navodnjavanje od posebne važnosti, kao što je to, na primer, slučaj sa semenskom i proizvodnjom soje i naročito u voćarstvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik