Potpisani ugovori sa 21 poljoprivrednikom

Bez autora
May 20 2014

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, potpisao je danas ugovore sa 21 poljoprivrednim proizvođačem iz osam crnogorskih opština u okviru projekta Institucionalno jačanje i razvoj poljoprivrede Crne Gore (MIDAS). Vrijednost potpisanih ugovora u okviru projekta MIDAS, koji se realizuje u partnerstvu sa Svjetskom bankom (SB), iznosi 650 hiljada eura, od čega 350 hiljada obezbjeđuje Ministarstvo. Ivanović je kazao da je od broja potpisanih ugovora važnije povećanje površina pod zasadima i broja grla stoke, kontinuirani trend rasta izvoza i smanjenje uvoza poljoprivrednih proizvoda. On je pozvao poljoprivrednike da se prijave za registar poljoprivrednih gazdinstava.

Potpisani ugovori sa 21 poljoprivrednikomMinistar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, potpisao je danas ugovore sa 21 poljoprivrednim proizvođačem iz osam crnogorskih opština u okviru projekta Institucionalno jačanje i razvoj poljoprivrede Crne Gore (MIDAS).

Vrijednost potpisanih ugovora u okviru projekta MIDAS, koji se realizuje u partnerstvu sa Svjetskom bankom (SB), iznosi 650 hiljada eura, od čega 350 hiljada obezbjeđuje Ministarstvo.

Ivanović je kazao da je od broja potpisanih ugovora važnije povećanje površina pod zasadima i broja grla stoke, kontinuirani trend rasta izvoza i smanjenje uvoza poljoprivrednih proizvoda.

On je pozvao poljoprivrednike da se prijave za registar poljoprivrednih gazdinstava.

„Potrebno je da znamo šta ko radi, čime se bavi i šta proizvodi. Ako to nemamo onda ne možemo ni pomoći oko otkupa. Upis u registar je doborovoljan i besplatan“, naveo je Ivanović.

On je dodao da će od ulaska Crne Gore u EU samo proizvođači iz registra moći da računaju na budžetsku podršku.

 Ivanović je saopštio da je od početka MIDAS projekta potpisano 414 ugovora, čija je ukupna vrijednost sedam miliona eura. Sa SB je, prema njegovim riječima, dogovoreno objavljivanje petog poziva, vrijednog 500 hiljada eura.

„Računajući i bespovratna sredstva iz fondova EU (IPA) do 2020. godine ćemo imati na raspolaganju skoro 100 miliona eura za poljoprivredu iz više izvora“, kazao je Ivanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik