Povrtarstvo unosan biznis

Bez autora
Apr 06 2010

Agroekološki uslovi u Vojvodini pogoduju razvoju intenzivne povrtarske proizvodnje. Primenom savremenih tehnologija u gajenju povrća ostvaruje se daleko veća zarada u poređenju sa drugim granama biljne proizvodnje. Sve to imao je u vidu Vladimir Pinćir, ugledni povrtar iz Apatina koji se povrtarstvom sa uspehom bavi više od četiri decenije. U zaštićenom prostoru i na otvorenom polju gaji različito povrće. Sa plasmanom svežeg povrća, porodica Pinćir nema problema jer su se orijentisali na ranu proizvodnju kada je na tržištu manja ponuda zeleniša. Dobar plasman obezbeđuju i izuzetnim kvalitetom proizvoda koji postižu primenom najnovijih tehnoloških dostignuća . A, ovih dana i povrtari u Laliću imaju pune ruke posla.

Povrtarstvo unosan biznisAgroekološki uslovi u Vojvodini pogoduju  razvoju intenzivne povrtarske proizvodnje.

Primenom savremenih tehnologija u gajenju povrća ostvaruje se daleko veća zarada u poređenju sa drugim granama biljne proizvodnje. Sve to imao je u vidu Vladimir Pinćir, ugledni povrtar iz Apatina koji se povrtarstvom sa uspehom bavi više od četiri decenije. U zaštićenom prostoru i na otvorenom polju gaji različito povrće.

Sa plasmanom svežeg povrća, porodica Pinćir nema problema jer su se orijentisali na ranu proizvodnju  kada je na tržištu manja ponuda zeleniša. Dobar plasman obezbeđuju i izuzetnim kvalitetom proizvoda koji postižu primenom najnovijih tehnoloških dostignuća .

A, ovih dana i povrtari u Laliću imaju pune ruke posla. Pavel Valent jedan je od najpoznatijih proizvođača u selu.

Gajenjem povrća na otvorenom polju bavi se više od 25 godina. Na površini od 35 jutara proizvodi beli i crni luk, papriku, krompir, cveklu i pasulj.

Vojvođanski povrtari saglasni su da su za unapređenje povrtarstva  potrebni  odgovarajući državni podsticaji, povoljni krediti za nabavku savremene opreme ali i jaka udruženja proizvođača pošto tržište zahteva kvalitet i kontinuitet u isporuci svežeg povrća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik