Predstavljena nova vrsta "samošišajućih" ovaca

Bez autora
Apr 11 2010

U Velikoj Britaniji predstavljena je nova vrsta "samošišajućih ovaca", koja će uzgajivačima uštedeti na hiljade funti. Sa prvim prolećnim danima i porastom temperature, ove ovce, nastale strpljivim inovativnim ukrštanjem, automatski gube svoj vuneni zimski ogrtač, čime njihovim vlasnicima štede novac, vreme i trud.Rasa "ekslana" (Exlana), koju su razvili farmeri na jugozapadu Engleske, nastala je ukrštanjem nekoliko egzotičnih vrsta ovaca poput onih sa Barbadosa i Devičanskih ostrva.

Predstavljena nova vrsta "samošišajućih" ovacaU Velikoj Britaniji predstavljena je nova vrsta "samošišajućih ovaca", koja će uzgajivačima uštedeti na hiljade funti.

Kako piše "Dejli mejl", sa prvim prolećnim danima i porastom temperature, ove ovce, nastale strpljivim inovativnim ukrštanjem, automatski gube svoj vuneni zimski ogrtač, čime njihovim vlasnicima štede novac, vreme i trud.

Rasa "ekslana" (Exlana), koju su razvili farmeri na jugozapadu Engleske, nastala je ukrštanjem nekoliko egzotičnih vrsta ovaca poput onih sa Barbadosa i Devičanskih ostrva.

Ova "linjajuća" ovca, po oceni britanske štampe, dovešće do agrarne revolucije koja će staviti tačku na 1.700 godina dugu tradiciju šišanja ovaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik