Premije za mleko i nabavku i odgoj prvotelkinja

Bez autora
Apr 19 2010

Grad Beograd će 2010. godine isplaćivati premiju za mleko u iznosu od 2,50 dinara po litru isporučenog kravljeg mleka koje sadrži najmanje 3,2 posto mlečne masti. Premije će dobijati poljoprivredni proizvođači koji imaju prebivalište na teritoriji Beograda i kravlje mleko isporučuju mlekarama čije je sedište na teritoriji Beograda, a premije se isplaćuju za april, maj, septembar i oktobar. Prošle godine su isplaćene premije od 2,50 dinara po jednom litru za 5.238.980 litara mleka. Ove godine će premija za nabavku i odgoj prvotelkinja iznositi 6.500 dinara po grlu. Korisnici premija su privredna društva i poljoprivredni proizvođači sa sopstvenim zapatom kvalitetnih krava koji, pored proizvodnje mleka, primenom savremene tehnologije i selekcije doprinose unapređenju govedarstva na teritoriji Beograda. Tokom 2009. godine su isplaćene premije od 5.300 dinara po kvalitetnoj kravi prvotelkinji za 4.872 grla.

Premije za mleko i nabavku i odgoj prvotelkinjaGrad Beograd će 2010. godine isplaćivati premiju za mleko u iznosu od 2,50 dinara po litru isporučenog kravljeg mleka koje sadrži najmanje 3,2 posto mlečne masti.

Premije će dobijati poljoprivredni proizvođači koji imaju prebivalište na teritoriji Beograda i kravlje mleko isporučuju mlekarama čije je sedište na teritoriji Beograda, a premije se isplaćuju za april, maj, septembar i oktobar.

Prošle godine su isplaćene premije od 2,50 dinara po jednom litru za 5.238.980 litara mleka.

Ove godine će premija za nabavku i odgoj prvotelkinja iznositi 6.500 dinara po grlu. Korisnici premija su privredna društva i poljoprivredni proizvođači sa sopstvenim zapatom kvalitetnih krava koji, pored proizvodnje mleka, primenom savremene tehnologije i selekcije doprinose unapređenju govedarstva na teritoriji Beograda.

Tokom 2009. godine su isplaćene premije od 5.300 dinara po kvalitetnoj kravi prvotelkinji za 4.872 grla.

Zahtevi za isplatu ovih premija, sa potrebnom dokumentacijom, se dostavljaju  Sekretarijatu za privredu – Uprave za poljoprivredu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik