"Prokredit" bira najuspešnije poljoprivrednike

Bez autora
Mar 29 2010

"Prokredit" banka (ProCredit) treću godinu za redom, raspisuje konkurs za izbor najuspešnijih poljoprivrednih proizvođača u prošloj godini, i to u tri kategorije, malo, srednje i veliko poljoprivredno gazdinstvo. Na konkursu "ProAgro Lider 2010" ta banka ove godine će u saradnji sa "Prokredit" lizingom, po prvi put dodeliti i posebno priznanje za poljoprivredno gazdinstvo lidera u korišćenju obnovljivih izvora energije. Pravo učešća na konkursu koji će biti otvoren do 23. aprila, imaju svi individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim gazdinstvima, a pobednicima će, pored specijalnog priznanja i statuete, biti dodeljeno i nagradno studijsko putovanje u Austriju i Italiju. Pomenuto priznanje i na ovogodišnjem konkursu poneće poljoprivrednici čije poslovanje odlikuju najviši prinosi i najbolji rezultati, stalne investicije u modernizaciju i unapređenje proizvodnje, svest o značaju korišćenja obnovljivih izvora energije, jasna vizija i konkretni planovi za budućnost.

"Prokredit" bira najuspešnije poljoprivrednike"Prokredit" banka (ProCredit) treću godinu za redom, raspisuje konkurs za izbor najuspešnijih poljoprivrednih proizvođača u prošloj godini, i to u tri kategorije, malo, srednje i veliko poljoprivredno gazdinstvo.

Na konkursu "ProAgro Lider 2010" ta banka ove godine će u saradnji sa "Prokredit" lizingom, po prvi put dodeliti i posebno priznanje za poljoprivredno gazdinstvo lidera u korišćenju obnovljivih izvora energije.

Kako je navedeno u saopštenju te banke, pravo učešća na konkursu koji će biti otvoren do 23. aprila, imaju svi individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim gazdinstvima, a pobednicima će, pored specijalnog priznanja i statuete, biti dodeljeno i nagradno studijsko putovanje u Austriju i Italiju.

- Pomenuto priznanje i na ovogodišnjem konkursu poneće poljoprivrednici čije poslovanje odlikuju najviši prinosi i najbolji rezultati, stalne investicije u modernizaciju i unapređenje proizvodnje, svest o značaju korišćenja obnovljivih izvora energije, jasna vizija i konkretni planovi za budućnost - kazao je član Izvršnog odbora "Prokredit" banke Dejan Janjatović

On je istakao da je promocija takvih proizvođača i njihovog načina rada značajna smernica za ostale poljoprivrednike i svakako podstrek dugoročnom razvoju poljoprivrede u Srbiji, kao najvitalnijeg dela domaće privrede.

Kako se navodi, dobitnike priznanja izabraće stručni žiri, sastavljen od uglednih stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, predstavnika ministarstva, vodećih poljoprivrednih novinara i predstavnika "Prokredit" banke.

Svečano proglašenje dobitnika priznanja "ProAgro Lider 2010" biće održano 19. maja ove godine na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, a zainteresovani poljoprivrednici mogu se na konkurs prijaviti u najbližoj ekspozituri "Prokredit" banke, gde će dobiti i sve detaljne informacije o uslovima i kriterijumima izbora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik