Rajčica s mirisom i okusom domaćeg

Bez autora
May 11 2014

Teško je danas kupiti rajčicu s mirisom i okusom domaćeg. Na policama puno ih je iz uvoza pa kupci cijene domaću proizvodnju jer brže stiže do trgovina i svježija je. U najvećem plasteniku na virovitičkome području koriste se najsuvremenijom tehnologijom, a upravo je počela berba. Na 5.000 četvornih metara nalazi se 6.500 stabljika grapolo i beef rajčice. Najsuvremenijom hidroponskom tehnologijom rajčice u virovitičkome plasteniku dozrijevaju u hranjivoj vodenoj otopini. Kontroliraju se gnojidba, navodnjavanje i temperatura. Rezultat je domaći, prirodni proizvod.

Rajčica s mirisom i okusom domaćegTeško je danas kupiti rajčicu s mirisom i okusom domaćeg. Na policama  puno ih je iz uvoza pa kupci cijene domaću proizvodnju jer brže stiže do trgovina i svježija je. U najvećem plasteniku na virovitičkome području koriste se najsuvremenijom tehnologijom, a upravo je počela berba.

Na 5.000 četvornih metara nalazi se 6.500 stabljika grapolo i beef rajčice. Najsuvremenijom hidroponskom tehnologijom rajčice u virovitičkome plasteniku dozrijevaju u hranjivoj vodenoj otopini. Kontroliraju se gnojidba, navodnjavanje i temperatura. Rezultat je domaći, prirodni proizvod.

Nema pesticida, potpuna biološka kontrola, svi štetnici koji se pojave isključivo se suzbijaju predatorima, dvije vrste predatora koji odrađuju taj posao umjesto pesticida, kaže Saša Jeftinija, voditelj proizvodnje.

Rajčicu će brati sve do kraja studenog, a očekuju oko 200 tona kvalitetnih plodova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik