Rast prodaje agro i ribarskih proizvoda

Bez autora
May 31 2010

Vrijednost prodaje poljoprivrednih i ribarskih proizvoda pravnih lica u prvom tromjesečju u RS bila je 19,45 miliona KM i za 6,2 odsto je veća od vrijednosti iz istog prošlogodišnjeg perioda. U posmatranom periodu najveća vrijednost od 15,67 miliona KM ostvarena je prodajom stočarskih i ostalih proizvoda. Vrijednost prodaje ratarskih proizvoda u prvom tromjesečju ove godine iznosila je 2,1 milion KM, a voća 1,65 miliona KM. Vrijednost otkupa od individualnih proizvođača poljoprivrednih i ribarskih proizvoda u prvom tromjesečju iznosila je 12,93 miliona KM i za 3,1 odsto je manja nego u istom prošlogodišnjem periodu. U prvom ovogodišnjem kvartalu vrijednost otkupljenih stočarskih i ostalih proizvoda iznosila je 11,14 miliona KM, povrća 1,57 miliona ratarskih proizvoda, a voća 213.163 KM.

Rast prodaje agro i ribarskih proizvodaVrijednost prodaje poljoprivrednih i ribarskih proizvoda pravnih lica u prvom tromjesečju u RS bila je 19,45 miliona KM i za 6,2 odsto je veća od vrijednosti iz istog prošlogodišnjeg perioda, podaci su Zavoda za statistiku RS.

U posmatranom periodu najveća vrijednost od 15,67 miliona KM ostvarena je prodajom stočarskih i ostalih proizvoda.

Vrijednost prodaje ratarskih proizvoda u prvom tromjesečju ove godine iznosila je 2,1 milion KM, a voća 1,65 miliona KM.

Vrijednost otkupa od individualnih proizvođača poljoprivrednih i ribarskih proizvoda u prvom tromjesečju iznosila je 12,93 miliona KM i za 3,1 odsto je manja nego u istom prošlogodišnjem periodu.

U prvom ovogodišnjem kvartalu vrijednost otkupljenih stočarskih i ostalih proizvoda iznosila je 11,14 miliona KM, povrća 1,57 miliona ratarskih proizvoda, a voća 213.163 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik