Raste proizvodnja svinja u Republici Srpskoj

Bez autora
Jul 19 2021

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da u Srpskoj raste proizvodnja svinja i da se ove godine očekuje uzgoj od oko 70.000 utovljenih svinja, ili za oko 5.000 više nego prošle godine.

"Dobro je da imamo taj rast, iako ima problema u tom sektoru, jer je cijena mesa pala, a tokom pandemije je i došlo do smanjenje potražnje", rekao je Pašalić Srni nakon obilaska gazdinstva Dragiše Cvjetkovića u Rogoljima kod Gradiške koji se bavi tovom svinja i proizvodnjom prasića.

On je dodao da se proizvođači susreću sa problemom visokih cijena kukuruza i pšenice, što ih dovodi u nepovoljan položaj.

Pašalić je podsjeto da je zbog tih problema Vlada Srpske reagovala tako što je obezbijedila dodatna sredstva za pomoć proizvođačima svinja i prije više dana im isplatila vanredno 43 KM po grlu.

"Imaćemo još takvih sličnih intervencija do kraja godine, a imamo i redovnu mjeru podsticaja koji će im biti na raspolaganju u skladu sa našim pravilnikom. Uvijek reagujemo kada se ukaže potreba", naveo je Pašalić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik