Ratari traže 21.500 sezonskih radnika

Bez autora
Jun 10 2014

Sezonski poslovi su brojnim stanovnicima Srpske ljeti jedini izvor prihoda, a voćari i ratari će ove godine na taj način angažovati oko 21.500 ljudi. Predsjednik Udruženja voćara RS Dragoja Dojčinović rekao je da će na 3.000 hektara voćnjaka u Srpskoj od sredine juna do kraja oktobra biti zaposleno oko 1.500 ljudi. Do sada su se za posao najviše interesovali stanovnici iz Doboja, kojima je poplava uništila firme i koji traže da rade, jer od nečega moraju preživjeti ovu godinu, rekao je Dojčinović i dodao da najviše radnika u voćnjacima bude angažovano na području Gradiške, Laktaša, Kozarske Dubice i Prijedora.

Ratari traže 21.500 sezonskih radnikaSezonski poslovi su brojnim stanovnicima Srpske ljeti jedini izvor prihoda, a voćari i ratari će ove godine na taj način angažovati oko 21.500 ljudi.

Predsjednik Udruženja voćara RS Dragoja Dojčinović rekao je da će na 3.000 hektara voćnjaka u Srpskoj od sredine juna do kraja oktobra biti zaposleno oko 1.500 ljudi.

- Do sada su se za posao najviše interesovali stanovnici iz Doboja, kojima je poplava uništila firme i koji traže da rade, jer od nečega moraju preživjeti ovu godinu - rekao je Dojčinović i dodao da najviše radnika u voćnjacima bude angažovano na području Gradiške, Laktaša, Kozarske Dubice i Prijedora.

On je naglasio da u Srpskoj dnevnica u voćnjacima iznosi oko 30 maraka te dodao da radnici uglavnom imaju obezbijeđen prevoz i dva obroka. Voćar iz Trebovljana kod Gradiške Nikola Vukota, čiji se voćnjak prostire na 5,5 hektara, rekao je da trenutno zapošljava tri sezonska radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik