Stvaranje prepoznatljivog ambijenta za razvoj poljoprivrede

Bez autora
May 23 2013

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević posetio je danas 80. međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, gde je obišao Izložbu organske proizvodnje i asortimana organskih proizvoda Srbije i Nacionalnu izložbu stoke. Ministarstvo poljoprivrede i ove godine podržava održavanje Izložbe organske proizvodnje, čiji posetioci imaju priliku da se informišu o organskoj proizvodnji, mestima gde se organski proizvodi mogu nabaviti i o podsticajima koje je resorno ministarstvo opredelilo za proizvođače. Ministarstvo tradicionalno podržava i organizaciju Nacionalne izložbe stoke, na kojoj se predstavljaju stočari iz Srbije i inostranstva, uz napomenu da je reč o najvećoj izložbi tog tipa na Balkanu. Knežević je na svečanosti, na kojoj je uručio nagrade ovogodišnjim šampionima stočarstva, naglasio da je obaveza države stvaranje prepoznatljivog ambijenta za razvoj poljoprivrede i dodao da Srbija to čini i činiće još više u budućnosti.

Stvaranje prepoznatljivog ambijenta za razvoj poljoprivredeMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević posetio je danas 80. međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, gde je obišao Izložbu organske proizvodnje i asortimana organskih proizvoda Srbije i Nacionalnu izložbu stoke.

Knežević je naveo da Ministarstvo poljoprivrede i ove godine podržava održavanje Izložbe organske proizvodnje, čiji posetioci imaju priliku da se informišu o organskoj proizvodnji, mestima gde se organski proizvodi mogu nabaviti i o podsticajima koje je resorno ministarstvo opredelilo za proizvođače.

On je ukazao na to da Ministarstvo tradicionalno podržava i organizaciju Nacionalne izložbe stoke, na kojoj se predstavljaju stočari iz Srbije i inostranstva, uz napomenu da je reč o najvećoj izložbi tog tipa na Balkanu.

Knežević je na svečanosti, na kojoj je uručio nagrade ovogodišnjim šampionima stočarstva, naglasio da je obaveza države stvaranje prepoznatljivog ambijenta za razvoj poljoprivrede i dodao da Srbija to čini i činiće još više u budućnosti.

Agrarni budžet je za 40 posto veći od prošlogodišnjeg, a ulaganja u stočarstvo su dvostruko veća. Stočarstvo je prioritet u poljoprivredi i ponosan sam na domaće stočare, koji su svoj kvalitet dokazali osvajanjem prestižnih pehara, poručio je ministar.

Prema njegovoj oceni, investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta i Rusije sigurno će ubrzati razvoj poljoprivrede i omogućiti ulaganja u navodnjavanje, staklenike i sve ostalo što doprinosi povećanju proizvodnje u Srbiji.

Ministar je posetio i štand “Prokredit banke”, na kome je poljoprivrednicima uručio ključeve novih traktora, nabavljenih uz stručnu i finansijsku podršku ove banke.

Nakon toga, Knežević je posetio i štand fabrike "IMT“, gde mu je predstavljen najnoviji traktor domaće proizvodnje sa izuzetnim manevarskim sposobnostima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik