Subotica: Fond za razvoj poljoprivrede raspisao konkurs

Bez autora
Feb 27 2014

Fond za razvoj poljoprivrede Grada Subotica raspisao je konkurs za dodelu 14 miliona dinara srednjoročnih kredita namenjenih podsticanju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada. Prema uslovima konkrsa, sredstva su namenjena finansiranju kupovine pogonske i priključne mehanizacije i opreme za sve grane poljoprivredne proizvodnje. Pravo korišćenja sredstava Fonda ima fizičko lice koje je nosilac, odnosno član porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom i koje nema neizmirenih dospelih i nedospelih obaveza prema ovom Fondu. Maksimalni iznos odobrenih sredstava po jednom licu je milion dinara. Rok otplate kredita je četiri godine, uz kamatnu stopu od dva odsto na godišnjem nivou, primenu devizne klauzule i grejs period od 12 meseci. Anuiteti za povrat odobrenih sredstava obračunavaju se i plaćaju kvartalno.

Subotica: Fond za razvoj poljoprivrede raspisao konkursFond za razvoj poljoprivrede Grada Subotica raspisao je konkurs za dodelu 14 miliona dinara srednjoročnih kredita namenjenih podsticanju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada.

Prema uslovima konkrsa, sredstva su namenjena finansiranju kupovine pogonske i priključne mehanizacije i opreme za sve grane poljoprivredne proizvodnje.

Pravo korišćenja sredstava Fonda ima fizičko lice koje je nosilac, odnosno član porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom i koje nema neizmirenih dospelih i nedospelih obaveza prema ovom Fondu.

Maksimalni iznos odobrenih sredstava po jednom licu je milion dinara. Rok otplate kredita je četiri godine, uz kamatnu stopu od dva odsto na godišnjem nivou, primenu devizne klauzule i grejs period od 12 meseci. Anuiteti za povrat odobrenih sredstava obračunavaju se i plaćaju kvartalno.

Prioritet u raspodeli sredstava Fonda imaju lica koja se prvi put javljaju na konkurs Fonda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik