Subvencije za proizvođače cveća

Bez autora
Apr 06 2010

Novi zakon o sadnom materijalu omogućiće intenziviranje poljoprivredne proizvodnje i pomoći onima koji se bave hortikulturom. Taj zakon će objediniti sve što je vezano za ovu oblast, što je do sada bilo obuhvaćeno u tri zakona. Ovim propisom biće definisano ko i na koji način može da se bavi tim poslom i koja su prava onih koji se bave proizvodnjom cveća. Zakon, koji bi trebalo da bude usvojen na narednoj sednici parlamenta, prvi put će omogućiti podsticaje i subvencije u hortikulturi. Usvajanjem niza uredbi poljoprivrednicima koji se bave hortikulturom biće omogućena nabavka opreme i sredstava za rad, kreditna sredstva, kao i bespovratne subvencije za nabavku mehanizacije i hladnjača u visini do 50 posto potrebnih sredstava.

Subvencije za proizvođače cvećaNovi zakon o sadnom materijalu omogućiće intenziviranje poljoprivredne proizvodnje i pomoći onima koji se bave hortikulturom.

Taj zakon će objediniti sve što je vezano za ovu oblast, što je do sada bilo obuhvaćeno u tri zakona. Ovim propisom biće definisano ko i na koji način može da se bavi tim poslom i koja su prava onih koji se bave proizvodnjom cveća.

Zakon, koji bi trebalo da bude usvojen na narednoj sednici parlamenta, prvi put će omogućiti podsticaje i subvencije u hortikulturi.

Usvajanjem niza uredbi poljoprivrednicima koji se bave hortikulturom biće omogućena nabavka opreme i sredstava za rad, kreditna sredstva, kao i bespovratne subvencije za nabavku mehanizacije i hladnjača u visini do 50 posto potrebnih sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik