Subvencionisano dizel-gorivo na svim pumpama u Srbiji

Bez autora
Mar 30 2014

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će subvencionisano dizel-gorivo moći da se kupi na svim pumpama na teritoriji Srbije.U saopštenju se navodi da će uslovi pod kojima će poljoprivrednici moći da ostvaruju ovo pravo biti regulisani Pravilnikom o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na regres za gorivo. Pravilnik će stupiti na snagu nakon završene obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava.

Subvencionisano dizel-gorivo na svim pumpama u SrbijiMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će subvencionisano dizel-gorivo moći da se kupi na svim pumpama na teritoriji Srbije.

U saopštenju se navodi da će uslovi pod kojima će poljoprivrednici moći da ostvaruju ovo pravo biti regulisani Pravilnikom o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na regres za gorivo.

Pravilnik će stupiti na snagu nakon završene obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava.

Ministarstvo je uvažilo predloge poljoprivrednika, tako da će svako registrovano gazdinstvo dobiti 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel-goriva i 3.000 dinara za kupovinu mineralnog đubriva.

Za ostvarivanje ovih prava, kao i prava pri kupovini mineralnog đubriva, poljoprivrednici će biti u obavezi da prikažu fiskalne račune izdate od 1. januara ove godine do kasne jeseni, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik