TIKA finansira projekte iz oblasti poljoprivrede u nerazvijenim opštinama

Bez autora
May 21 2013

Kabinet ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejmana Ugljanina saopštio je da su potpredsednik turske agencije za razvoj TIKA Mehmed Sureja Er i njegovi saradnici juče i danas boravili u Sandžaku, i tom prilikom posetili Priboj i Novi Pazar. Potpredsednik TIKA, nakon sastanaka sa ministrom Ugljaninom održanog 19. maja, obilazi nerazvijene i druge opštine u Srbiji kako bi se uverio u to kako izgledaju realizovani i započeti projekti koje ta agencija finansira u tim opštinama, kao i da najavi nove, za koje je TIKA već opredelila sredstva. TIKA će u narednom periodu finansirati najveći broj projekata iz oblasti poljoprivrede, posebno u nerazvijenim opštinama u Srbiji koje su u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. TIKA je završila procedure nabavke sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja u Priboju i nabavke još 10 plastenika za poljoprivrednike sa područja te opštine, pri čemu ukupna vrednost obe donacije iznosi približno 13 miliona dinara.

TIKA finansira projekte iz oblasti poljoprivrede u nerazvijenim opštinamaKabinet ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejmana Ugljanina saopštio je da su potpredsednik turske agencije za razvoj TIKA Mehmed Sureja Er i njegovi saradnici juče i danas boravili u Sandžaku, i tom prilikom posetili Priboj i Novi Pazar.

Potpredsednik TIKA, nakon sastanaka sa ministrom Ugljaninom održanog 19. maja, obilazi nerazvijene i druge opštine u Srbiji kako bi se uverio u to kako izgledaju realizovani i započeti projekti koje ta agencija finansira u tim opštinama, kao i da najavi nove, za koje je TIKA već opredelila sredstva.

On je ukazao na to da će TIKA u narednom periodu finansirati najveći broj projekata iz oblasti poljoprivrede, posebno u nerazvijenim opštinama u Srbiji koje su u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Sureja Er je potvrdio i da je TIKA završila procedure nabavke sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja u Priboju i nabavke još 10 plastenika za poljoprivrednike sa područja te opštine, pri čemu ukupna vrednost obe donacije iznosi približno 13 miliona dinara.

Sastanku u Priboju prisustvovali su predstavnici opštinskog rukovodstva, kao i pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Edip Kajević.

Kajević je iskazao zahvalnost na svemu što je TIKA do sada uradila i upoznao učesnike sastanka sa aktuelnim projektima, posebno iz oblasti poljoprivrede, na kojima radi ta kancelarija. Takođe, on je uputio poziv potpredsedniku TIKA da sa svojim saradnicima poseti Biro Kancelarije u Novom Pazaru, gde će biti u prilici da dobije informacije o dosadašnjim aktivnostima, a posebno o aktuelnom konkursu za dodelu sredstava za poljoprivredu u 2013. godini.

Predstavnici TIKA potom su posetili Novi Pazar, gde su razgovarali sa pomoćnikom direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja za Sandžak Ifetom Radončić.

U razgovoru je postignuta saglasnost o tome da se TIKA i Kancelarija nalaze na istom koloseku kada je reč o načinu na koji treba razvijati opštine Sandžaka, u čemu TIKA pruža značajnu pomoć.

Predstavnici TIKA i Kancelarije prisustvovali su i svečanom otvaranju čitaonice gradske biblioteke “Dositej Obradović”, čiju je restauraciju finansirala TIKA, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik