U skrobari otkupljuju kukuruz po 16,20 dinara

Beogradska firma "Kartonval", u zakupljenim i remontovanim pogonima Industrije prerađevina od kukuruza u stečaju "Ipok" u Zrenjaninu, počinje od ponedeljka 19. septembra otkup ovogodišnjeg roda kukuruza po ceni od 16,20 dinara za kilogram. To je sadašnja cena, prema tržišnim ulovima, a isplata kukuruza proizvođačima će biti istog dana. "Kartonval" je, posle remonta, isprobao pogone "Ipoka", nekada najveće skobare na Balkanu, preradom 1 100 tona prošlogodišnjeg roda kukuruza. Plan zakupca je da otkupi 45.000 tona kukuruza, radi proizvodnje skroba, za potrebe "Kartonvala", ali i za izvoz. Na području Srednjebanatskog okruga kukuruz se prostire na 90 000 hektara, što je više od trećine ukupnih oraničnih površina. Berba je počela ranije, zbog dugotrajne suše, koja je znatno umanjila prinose, tako da ostaje da se vidi kako će proizvođači reagovati na danas ponuđenu cenu od 16,20 dinara za kilogram kukuruza.

U skrobari otkupljuju kukuruz po 16,20 dinaraBeogradska firma "Kartonval", u zakupljenim i remontovanim pogonima Industrije prerađevina od kukuruza u stečaju "Ipok" u Zrenjaninu, počinje od ponedeljka 19. septembra otkup ovogodišnjeg roda kukuruza po ceni od 16,20 dinara za kilogram, izjavio je danas Tanjugu koordinator Milenko Krajinović.

On kaže da je to sadašnja cena, prema tržišnim ulovima a da će isplata kukuruza proizvođačima biti istog dana.

"Kartonval" je, posle remonta, isprobao pogone "Ipoka", nekada najveće skobare na Balkanu, preradom 1 100 tona prošlogodišnjeg roda kukuruza. Plan zakupca je da otkupi 45.000 tona kukuruza, radi proizvodnje skroba, za potrebe "Kartonvala", ali i za izvoz.

Na području Srednjebanatskog okruga kukuruz se prostire na 90 000 hektara, što je više od trećine ukupnih oraničnih površina.

Berba je počela ranije, zbog dugotrajne suše, koja je znatno umanjila prinose, tako da ostaje da se vidi kako će proizvođači reagovati na danas ponuđenu cenu od 16,20 dinara za kilogram kukuruza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik