Unapređenje saradnje Srbije i Holandije

Bez autora
May 06 2014

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković sastala se danas sa ambasadorom Kraljevine Holandije NJ.E. Lourentom Luis Stokvisom, atašeom za poljoprivredu Martenom Vehenom i pomoćnikom za poljoprivredu u ambasadi Kraljevine Holandije Milom Mirković. Tokom sastanka razgovaralo se o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje sa posebnim akcentom na saradnji u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine. Ovom prilikom, posebno je istaknut značaj podrške Kraljevine Holandije u unapređenju zaštite životne sredine kroz više kapitalnih projekata u ovoj oblasti. Holandija je jedan od značajnijih spoljno-trgovinskih partnera Srbije.

Unapređenje saradnje Srbije i HolandijeMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković sastala se danas sa ambasadorom Kraljevine Holandije NJ.E. Lourentom Luis Stokvisom, atašeom za poljoprivredu Martenom Vehenom i pomoćnikom za poljoprivredu u ambasadi Kraljevine Holandije Milom Mirković.

Tokom sastanka razgovaralo se o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje sa posebnim akcentom na saradnji u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine. Ovom prilikom, posebno je istaknut značaj podrške Kraljevine Holandije u unapređenju zaštite životne sredine kroz više kapitalnih projekata u ovoj oblasti.

Holandija je jedan od značajnijih spoljno-trgovinskih partnera Srbije. Sa nadležnim institucijama Holandije, Odeljenjem za poljoprivredu Ambasade Kraljevine Holandije kao i sa Univerzitetom Vageningen uspostavljena je uspešna saradnja dok se odnosi dve zemlje temelje i na podršci holandskih eksperata u jačanju administrativnih kapaciteta Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u procesu evrointegracija.

U ponedeljak, 19. maja 2014. godine u Beogradu će biti održano V zasedanje srpsko - holandske radne grupe na visokom nivou u oblasti poljoprivrede sa ciljem definisanja novih aktivnosti za unapređenje saradnje dve zemlje u narednom periodu. Intenzivna saradnja nastavlja se i u oblasti usaglašavanja aktivnosti koje su planirane u okviru predstojećeg Poljoprivrednog sajma 2014. godine koji će se održati od 20. do 26. maja u Novom Sadu, gde je zemlja partner Holandija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik