Uručeni ključevi kupcima poljoprivrednih mašina

Bez autora
May 19 2010

Na 77. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je uručio ključeve kupcima traktora, kombajna i priključnih poljoprivrednih mašina, odnosno korisnicima kredita Razvojne banke Vojvodine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uz podršku pokrajinskog Garancijskog fonda. Akcija pokrajinske vlade i fondova i republičkog ministarstva predstavlja najpovoljniji način da proizvođači obezbede novu, kvalitetnu mehanizaciju, koja im je neophodna, jer je u našoj zemlji kao posledica dotrajale mehanizacije rastur letine iznosio čak 15 procenata letine, a i potrošnja dizel goriva je bila najveća u regionu. Veoma je važno da se na najbolji način treba pripremiti i za korišćenje predpristupnih fondova Evropske unije koji će doneti značajna sredstva našoj poljoprivredi. To će uz ovakvu zajedničku podršku za nabavku nove mehanizacije kakvu su zajednički obezbedili republički i pokrajinski organi i veliki proizvođači iz agroindustrijskog kompleksa, biti veliki podsticaj za dalji razvoj poljoprivrede. Na konkurs Garancijskog fonda Vojvodine do sada se javilo 54 korisnika kredita, a konkurs je otvoren do 30. septembra...

Uručeni ključevi kupcima poljoprivrednih mašinaNa 77. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je uručio ključeve kupcima traktora, kombajna i priključnih poljoprivrednih mašina, odnosno korisnicima kredita Razvojne banke Vojvodine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uz podršku pokrajinskog Garancijskog fonda.

Akcija pokrajinske vlade i fondova i republičkog ministarstva predstavlja najpovoljniji način da proizvođači obezbede novu, kvalitetnu mehanizaciju, koja im je neophodna, jer je u našoj zemlji kao posledica dotrajale mehanizacije rastur letine iznosio čak 15 procenata letine, a i potrošnja dizel goriva je bila najveća u regionu.

Veoma je važno da se na najbolji način treba pripremiti i za korišćenje predpristupnih fondova Evropske unije koji će doneti značajna sredstva našoj poljoprivredi. To će uz ovakvu zajedničku podršku za nabavku nove mehanizacije kakvu su zajednički obezbedili republički i pokrajinski organi i veliki proizvođači iz agroindustrijskog kompleksa, biti veliki podsticaj za dalji razvoj poljoprivrede.

Na konkurs Garancijskog fonda Vojvodine do sada se javilo 54 korisnika kredita, a konkurs je otvoren do 30. septembra. Ukupan ovogodišnji iznos garantnog potencijala je 300 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik