Uspostavljanje efikasnog upravljanja poljoprivrednim zemljištem

Bez autora
May 20 2013

Direktor Uprave za zemljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Zoran Knežević i predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) razgovarali su danas na štandu Ministarstva na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu o primeni projekta “Ruralni razvoj - efikasno upravljanje poljoprivrednim zemljištem”. Ministarstvo poljoprivrede, Delegacija EU u Srbiji i GIZ započeli su realizaciju pomenutog projekta u februaru ove godine, u cilju pomoći državi i lokalnim samoupravama u Srbiji u efikasnijem upravljanju poljoprivrednim zemljištem. Jedan od važnijih rezultata projekta biće izrada Geografskog informacionog sistema, koji treba da omogući bolju kontrolu korišćenja i efikasno upravljanje poljoprivrednim zemljištem.

Uspostavljanje efikasnog upravljanja poljoprivrednim zemljištemDirektor Uprave za zemljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Zoran Knežević i predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) razgovarali su danas na štandu Ministarstva na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu o primeni projekta “Ruralni razvoj - efikasno upravljanje poljoprivrednim zemljištem”.

Ministarstvo poljoprivrede, Delegacija EU u Srbiji i GIZ započeli su realizaciju pomenutog projekta u februaru ove godine, u cilju pomoći državi i lokalnim samoupravama u Srbiji u efikasnijem upravljanju poljoprivrednim zemljištem.

Jedan od važnijih rezultata projekta biće izrada Geografskog informacionog sistema, koji treba da omogući bolju kontrolu korišćenja i efikasno upravljanje poljoprivrednim zemljištem.

Kroz ovaj projekat EU pripremaju se i pravilnici koji treba da regulišu postupak komasacije poljoprivrednog zemljišta, korišćenje napuštenog poljoprivrednog zemljišta i postupak davanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.

Direktor Republičke direkcije za vode resornog ministarstva Miodrag Pješčić sastao se danas na štandu Ministarstva u Master hali sa predstavnicima italijanskih prozvođača opreme za navodnjavanje, koji su ga informisali o planovima za proširenje svoje proizvodnje na području Republike Srbije.

Pješčić i predstavnici Direkcije za vode održali su sastanak i sa predstavnicima Ambasade Finske u Srbiji, kao i preduzeća iz te zemlje koja su zainteresovana za to da svoje buduće nastupe i investicione planove u oblasti voda usmere i ka našoj zemlji, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik