Veće subvencije države za razvoj pčelarstva

Bez autora
Mar 09 2014

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić podsetio je danas na to da je Srbija prošle godine ostvarila rekordan izvoz meda i da je za tu oblast povećan ukupan iznos subvencija jer je ostvaren napredak u proizvodnji. Glamočić je na otvaranju 6. državnog pčelarskog sajma na Beogradskom sajmu istakao da je 2013. godine ostvaren rekordan izvoz meda od 3.371 tonu, od čega je ostvareno 15 miliona dolara prihoda. Ministar je rekao da je prošle godine primećen i povećan broj košnica kod proizvođača, i naveo da je Ministarstvo prepoznalo njihov trud i napredak koji su ostvarili u proizvodnji. Kako bi se potrošačima ponudio dobar proizvod resorno ministarstvo je započelo vanrednu inspekcijsku kontrolu meda u prometu, naglasio je on i dodao da je ta kontrola u toku.

Veće subvencije države za razvoj pčelarstvaMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić podsetio je danas na to da je Srbija prošle godine ostvarila rekordan izvoz meda i da je za tu oblast povećan ukupan iznos subvencija jer je ostvaren napredak u proizvodnji.

Glamočić je na otvaranju 6. državnog pčelarskog sajma na Beogradskom sajmu istakao da je 2013. godine ostvaren rekordan izvoz meda od 3.371 tonu, od čega je ostvareno 15 miliona dolara prihoda.

Ministar je rekao da je prošle godine primećen i povećan broj košnica kod proizvođača, i naveo da je Ministarstvo prepoznalo njihov trud i napredak koji su ostvarili u proizvodnji.

Kako bi se potrošačima ponudio dobar proizvod resorno ministarstvo je započelo vanrednu inspekcijsku kontrolu meda u prometu, naglasio je on i dodao da je ta kontrola u toku.

Glamočić je naveo da se proverava bezbednost proizvoda na tržištu, kontrolišu se svi parametri kvaliteta, kao i moguće prisustvo antibiotika u medu, i najavio da će prvi rezultati biti saopšteni naredne nedelje.

Ministar je ukazao na to da naša zemlja ima potencijala da udvostruči proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda, kao i da je to dobar dodatni posao na selu.

Sajam traje dva dana, a organizator je Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik