Veliki potencijali za saradnju Srbije i Češke u oblasti poljoprivrede

Bez autora
May 21 2013

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Milanka Davidović učestvovala je danas na seminaru “Mogućnosti češko-srpske saradnje u poljoprivredi i prehrambenom sektoru”. Skup je organizovala Ambasada Češke u Srbiji, u okviru Projekta ekonomske diplomatije Ministarstva spoljnih poslova te zemlje. Srbija je kroz čitav niz sporazuma o slobodnoj trgovini koje je zaključila sa mnogim državama, kao i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, stvorila povoljan pravni okvir za privlačenje potencijalnih investitora u srpsku privredu.

Veliki potencijali za saradnju Srbije i Češke u oblasti poljoprivredePomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Milanka Davidović učestvovala je danas na seminaru “Mogućnosti češko-srpske saradnje u poljoprivredi i prehrambenom sektoru”.

Skup je organizovala Ambasada Češke u Srbiji, u okviru Projekta ekonomske diplomatije Ministarstva spoljnih poslova te zemlje.

Davidović je istakla da je Srbija kroz čitav niz sporazuma o slobodnoj trgovini koje je zaključila sa mnogim državama, kao i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, stvorila povoljan pravni okvir za privlačenje potencijalnih investitora u srpsku privredu.

Na seminaru, koji je održan u okviru 80. međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, razmatrane su mogućnosti unapređenja saradnje Srbije i Češke u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, kao i potencijali za zajedničko investiranje firmi dveju zemalja.

Obim spoljnotrgovinske razmene između Srbije i Češke relativno je skroman, a mogućnosti za saradnju u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije veliki.

Seminar je predstavljao dobru priliku za to da se sagledaju uslovi za institucionalno unapređenje saradnje resornih ministarstava kako bi se olakšalo započinjanje zajedničkih poslova, organizovanje proizvodnje i trgovinskih tokova dveju zemalja, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik