Vinarija Zvonko Bogdan osvojila srebrnu medalju u Francuskoj

Vinarija "Zvonko Bogdan" sa Palića osvojila je srebrnu medalju na nedavno završenom Mondijalu vina Sovinjon (Sauvignon) u Francuskoj. Na četvrtom Mondijal Sovinjon, prezentovano je 807 vina sorte "Sovinjon blan" (Sauvignon blanc) iz 22 zemlje, a svaka zemlja je imala jedong ili više sudija, ukupno 60 - vinara, somelijera, distributera i novinara. Belo vino "Sauvignon blanc 2012" iz vinarije "Zvonko Bogdan" je jedini srpski predstavnik koji je dobio medalju za kvalitet vina na održanom takmičenju. Takmičenje održano u Francuskoj krajem aprila ima za cilj da širom sveta promoviše vina napravljena od sorte Sovinjon blan.

Vinarija Zvonko Bogdan osvojila srebrnu medalju u FrancuskojVinarija "Zvonko Bogdan" sa Palića osvojila je srebrnu medalju na nedavno završenom Mondijalu vina Sovinjon (Sauvignon) u Francuskoj.

Na četvrtom Mondijal Sovinjon, prezentovano je 807 vina sorte "Sovinjon blan" (Sauvignon blanc) iz 22 zemlje, a svaka zemlja je imala jedong ili više sudija, ukupno 60 - vinara, somelijera, distributera i novinara.

Belo vino "Sauvignon blanc 2012" iz vinarije "Zvonko Bogdan" je jedini srpski predstavnik koji je dobio medalju za kvalitet vina na održanom takmičenju.

"Sve zlatne i srebrne medalje koje smo do sad osvojili za 'Sauvignon blanc' nam jako znače, ali ova je posebna jer smo je osvojili u regiji iz koje potiču dva najpoznatija Sovinjona na svetu", rekao je menadžer Vinarije "Zvonko Bogdan", Zlatko Živanić.

Takmičenje održano u Francuskoj krajem aprila ima za cilj da širom sveta promoviše vina napravljena od sorte Sovinjon blan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik