Više od 50 učesnika na "Sarajevo vinofestu"

Bez autora
Mar 06 2014

Sedmi međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo vinofest" otvoren je sinoć u hotelu "Bosnia" i trajat će još danas. Elmir Miro Hadžialić, jedan od organizatora, kazao nam je da učesvuje više od 50 izlagača, a očekuju oko 2.000 posjetilaca.Ovo je tadicionalna manifestacija koja za cilj ima promociju u prvom redu vinske domaće industrije i gastro proizvoda. Na ovogodnišnjem festivalu, osim domaćih proizvođača, naći će se i vina iz vinarija regiona - Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, kazao je Hadžialić.

Više od 50 učesnika na "Sarajevo vinofestu"Sedmi međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo vinofest" otvoren je sinoć u hotelu "Bosnia" i trajat će još danas.

Elmir Miro Hadžialić, jedan od organizatora, kazao nam je da učesvuje više od 50 izlagača, a očekuju oko 2.000 posjetilaca.

- Ovo je tadicionalna manifestacija koja za cilj ima promociju u prvom redu vinske domaće industrije i gastro proizvoda. Na ovogodnišnjem festivalu, osim domaćih proizvođača, naći će se i vina iz vinarija regiona - Slovenije, Hrvatske, Crne Gore - kazao je Hadžialić.

On je napomenuo da će se putem distributera ove godine naći i vina iz Španije, Portugala, Novog Zelanda, Francuske, Italije i drugih zemalja. Cilj manifestacije je i promocija turističke i ugostiteljske ponude te proširenje gastro ponude.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik