Vlada daje subvencije za otkup jabuka, mandarina i grožđa

Bez autora
Sep 29 2011

Iz državnog proračuna bit će subvencioniran otkup mandarina, jabuka i grožđa iz ovogodišnje berbe, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici. Sa 80 lipa po kilogramu država će otkupljivačima subvencionirati otkup jabuka prve klase uz uvjet da njihova minimalna cijena bude 3 kune po kilogramu, a za jabuku za industrijsku preradu proizvođačima će se isplatiti 50 lipa po kilogramu. Otkupit će se 35.000 tona za što će biti izdvojeno 45,5 milijuna kuna. Sa 80 lipa po kilogramu subvencionirat će se otkup i skladištenje 45.000 tona mandarina uz uvjet da minimalna otkupna cijena iznosi također 3 kune po kilogramu. I otkup grožđa provodit će se po modelu 80 lp/kg uz uvjet da minimalna cijena za sorte namijenjene za kvalitetna vina iznosi 3,20 kuna, a za stolna grožđa 2,70 kuna po kilogramu. Za otkup grožđa u proračunu je rezervirano 28 milijuna kuna.

Vlada daje subvencije za otkup jabuka, mandarina i grožđaIz državnog proračuna bit će subvencioniran otkup mandarina, jabuka i grožđa iz ovogodišnje berbe, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici.

Sa 80 lipa po kilogramu država će otkupljivačima subvencionirati otkup jabuka prve klase uz uvjet da njihova minimalna cijena bude 3 kune po kilogramu, a za jabuku za industrijsku preradu proizvođačima će se isplatiti 50 lipa po kilogramu.

Otkupit će se 35.000 tona za što će biti izdvojeno 45,5 milijuna kuna. Sa 80 lipa po kilogramu subvencionirat će se otkup i skladištenje 45.000 tona mandarina uz uvjet da minimalna otkupna cijena iznosi također 3 kune po kilogramu.

I otkup grožđa provodit će se po modelu 80 lp/kg uz uvjet da minimalna cijena za sorte namijenjene za kvalitetna vina iznosi 3,20 kuna, a za stolna grožđa 2,70 kuna po kilogramu. Za otkup grožđa u proračunu je rezervirano 28 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik