Voćnjaci da rastu

Bez autora
Apr 15 2010

U proširenje kapaciteta kompanije „Delta agrar“, ove godine će biti uloženo više od 20 miliona evra. Ovo ulaganje za oko osam miliona evra je manje nego prošle godine, a najveća pojedinačna investicija ove godine biće proširenje voćnjaka u Čelarevu za 50 hektara, uz izgradnju ULO hladnjače kapacitata 6.000 tona, za smeštaj jabuka iz ovog voćnjaka. U „Delta agraru“, inače, najvećem sistemu ove vrste u regionu, planiraju da se do 2013. voćnjak prostire na 600 hektara. Investicija bi trebalo da bude vredna 23 miliona evra, a voćnjak će se, kada se okonča, prostirati na površini gotovo šest puta većoj od sadašnjih 117,5 hektara. Proizvodnja jabuka, ove godine trebalo bi da se poveća sa 2.400 tona, koliko su postigli prošle godine, na 4.200 tona jabuka. Uz ulaganja u Čelarevu, planiraju i da ove godine u Bogatiću izgrade plastenik površine pet hektara u koji će biti uloženo sedam miliona evra, a koji će kao energiju za zagrevanje koristiti termalni izvor.

Voćnjaci da rastuU proširenje kapaciteta kompanije „Delta agrar“, ove godine će, kako je u četvrtak najavio Milan Grgurević, generalni direktor ove kompanije, biti uloženo više od 20 miliona evra.

Ovo ulaganje, kako je objasnio Grgurević na konferenciji za novinare, za oko osam miliona evra je manje nego prošle godine, a najveća pojedinačna investicija ove godine biće proširenje voćnjaka u Čelarevu za 50 hektara, uz izgradnju ULO hladnjače kapacitata 6.000 tona, za smeštaj jabuka iz ovog voćnjaka.

U „Delta agraru“, inače, najvećem sistemu ove vrste u regionu, planiraju da se do 2013. voćnjak prostire na 600 hektara.

Investicija bi trebalo da bude vredna 23 miliona evra, a voćnjak će se, kada se okonča, prostirati na površini gotovo šest puta većoj od sadašnjih 117,5 hektara.

- Proizvodnja jabuka, ove godine trebalo bi da se poveća sa 2.400 tona, koliko smo postigli prošle godine, na 4.200 tona jabuka - kaže Grgurević.

- Uz ulaganja u Čelarevu, planiramo i da ove godine u Bogatiću izgradimo plastenik površine pet hektara u koji će biti uloženo sedam miliona evra, a koji će kao energiju za zagrevanje koristiti termalni izvor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik